Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

KONKURRENCE - ESOTERISK BELYST
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Konkurrence-esoterisk-belyst-Erik-Ansvang

KONKURRENCE - ESOTERISK BELYST (16 af 21)


Er konkurrence positivt? Eller er der mon alternativer til det konkurrerende, kæmpende og stridende menneske?

KONKURRENCE - ESOTERISK BELYST (16 af 21)

Lavere pris – dårligere produkter

 

Konkurrence-esoterisk-belyst-29-Erik-Ansvang

 

Nu er priskrigen gået så vidt, at det er almindeligt accepteret, at der konkurreres på prisen ved at sænke kvaliteten. Gode, naturlige, sunde råvarer erstattes af billige syntetiske for at virksomhederne kan klare sig i priskrigen om kunderne. Og reklamen bruges fortsat til at kommunikere de tvivlsomme budskaber. Reklamen er derfor ved at blive en modstandskraft.

Masseproduktion – massekommunikation

Men hvad har reklamens funktion i menneskehedens udvikling været? Reklamen begyndte så småt at få alvorlig betydning i 50’erne. Efter krigens magre år var forbrugslysten enorm, og en række teknologier åbnede nye muligheder inden for materialer og produktudvikling såvel som produktionsmetoder. I 1950’erne begyndte man at spekulere i masseproduktion.

I 1960’erne var det nye effektive produktionsapparat oppe at køre, og en række nye produkter strømmede ud på markedet. Købekraften i befolkningen voksede. Salgsmulighederne voksede. Alle salgskurver pegede opad. Hvorfor lykkedes det?

Eksempel: Landsbyens skomager:

Hvis man forestiller sig, at landsbyens lokale skomager dengang fik den strålende ide, at han ville bygge en skotøjsfabrik og masseproducere sko til hele Danmark. Han havde startkapitalen. Banken støttede ham. Hans fabrik blev bygget og produktionen startede. Problemet var, at han kun var kendt i landsbyen. Hvordan skulle han bære sig ad med at fortælle alle danskere, at han producerede nye og smarte sko til lave priser? Uden mulighed for at reklamere ville han den dag i dag sidde i en lille skomagerbutik og forsåle sko til borgerne i landsbyen.

 

Konkurrence-esoterisk-belyst-30-Erik-Ansvang

 

Den voksende verdensbefolkning

Eksemplet illustrerer, at uden en effektivisering af den globale vareproduktion, ville menneskeheden ikke være i stand til at brødføde en eksplosivt voksende verdensbefolkning. Da århundredet begyndte, boede der ca. kun 1,6 mia. mennesker på Jorden. I år 2000 var antallet steget til 6 mia. I dag er menneskeheden faktisk i stand til at producere tilstrækkelig mange fødevarer til verdensbefolkningen. At den ikke er villig til at dele, er en anden sag.

Masseproduktion og massesalg af teknologiske hjælpemidler er forudsætningen for, at frigøre den menneskelige bevidsthed til åndeligt arbejde. Mennesket skal ikke længere bruge al sin tid på fysiske fornødenheder som mad, hus og børn. I dag er den vestlige verden forsynet med alverdens hjælpemidler, som reelt kan frigøre dem fra meget arbejde − hvis de ønsker det.

Konklusionen er:

  • Forudsætningen for produktion af billige produkter til en stærkt voksende menneskehed er masseproduktion.
  • Masseproduktion forudsætter en løbende massereaktion fra forbrugerne.
  • En løbende massereaktion fra forbrugerne kræver en løbende massekommunikation med forbrugerne.

 

“Disciplen på syvende stråle arbejder bevidst ved hjælp af visse love, der styrer formen og dens forbindelse med ånd eller liv … Med sin viden om ritualer … med sin forståelse af “kraftord” … og ved at bruge lydens kraft, vil fremtidens discipel arbejde og opbygge den nye verden med dens kultur og civilisation. Et eksempel på virkningen af den syvende stråles magiske påvirkning af massernes bevidsthed er den stigende brug af slogans og “slagord” … som har til hensigt at skabe en reaktion, der medfører, at mennesket føres ind i bestemte former for massereaktion. Dette er den første spæde begyndelse til brugen af kraftord …”

Alice A. Bailey: The Destiny of the Nations, p. 130-131

Artikel-Konkurrence-esoterisk-belyst-Erik-Ansvang
Download-fil: KONKURRENCE - ESOTERISK BELYST - Erik Ansvang


Artikel-Konkurrence-esoterisk-belyst-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: KONKURRENCE - ESOTERISK BELYST