Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEVA & MENNESKE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Deva-og-Menneske-Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab

DEVA & MENNESKE (8 af 8)


Mennesket er menneske og deva i et. Devaer er bevægelse. De legemliggør energi og opbygger former med energi på alle livets ydre og indre niveauer.

DEVA & MENNESKE (8 af 8)

Selverkendelse

 

I betragtning af hvilke kræfter det deviske liv medfører, er det vigtigt, at viljen er fast grundfæstet som en aktiv kraft i mennesket, for den er balancepunktet − ikke alene mellem dhyani-buddha og dhyan-chohan, men også mellem den højere og den lavere firfoldighed. Hvis det ikke er tilfældet, vil ikke alene det dhyaniske aspekt komme ud af balance, men de åndelige og personlige principper kan også blive forrykket. Det kamiske (astrale eller følelsesmæssige) aspekt af personligheden kan blive overvældet af for meget uintegreret buddhi, og det resulterer i et ukontrolleret følelsesliv, mens for meget chohanisk kraft kan oppuste intellektet (kama-manas eller det lavere tankesind) med katastrofale resultater til følge.

Sikkerheden stiger i takt med, at selverkendelsen vokser. Det fører til objektivitet i forhold til personligheden, men samtidig gør det tankesindet mere klart opmærksom på personligheden end nogen sinde tidligere. Endnu engang befinder det atmiske balancepunkt sig mellem den indre og den ydre verden, hvor det holder begge under opsyn og afbalancerer opfattelsen af begge.

 

Deva-og-Menneske-09-Phoebe-D-Bendit

Artikel-Deva-&-Menneske-Phoebe-Bendit
Download-fil: DEVA & MENNESKE - Phoebe D. Bendit


Artikel-Deva-&-Menneske-Phoebe-Bendit
Læsefil med vendbare sider: DEVA & MENNESKE