Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEVA & MENNESKE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Deva-og-Menneske-Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab

DEVA & MENNESKE (2 af 8)


Mennesket er menneske og deva i et. Devaer er bevægelse. De legemliggør energi og opbygger former med energi på alle livets ydre og indre niveauer.

DEVA & MENNESKE (2 af 8)

Menneske og deva

 

Deva-og-Menneske-02-Phoebe-D-Bendit

 

Menneske og deva i ét

For mange esoterikere er det en velkendt tanke, at et menneske og en deva er en del af det samme legeme, og at de samarbejder for at opfylde den menneskelige evolutions og naturlovenes formål. Men for de fleste er det noget helt andet at begynde at erkende, at det enkelte menneske ikke alene er menneskeligt, men også devisk i de dybeste aspekter af sin natur. Det menneskelige væsen er i sandhed menneske og deva i ét − og disse to uadskillelige dele udgør tilsammen hele individet, hvor den ene ikke kan fungere uden den anden.

Et forsøg på at forklare denne gådefulde virkelighed med ord er en vanskelig opgave. Det er nødvendigt enten at oversimplificere eller at være overudførlig. I bedste fald vil det måske lykkes at forklare selve idéen − og i værste fald skabe forvirring.

Selvom det uden tvivl er vanskeligt, er det nødvendigt at tænke helt tilbage til det tidspunkt, hvor ånden (monaden) kom til syne af det oprindelige livs enorme urhav − "af Guds åndedrag" − og efter bedste evne forestille sig, hvordan det monadiske liv eller den monadiske stråle strømmede udad hjulpet af store hærskarer af de deva-væsener, som de fleste kun ved lidt eller slet ingenting om.

Monaden er fra begyndelsen afhængig af en fin energitråd af fohat – den neutrale kraft, der beliver alle de former eller legemer, der er nødvendige for monadens manifestation og evolution. Denne fohat-tråd håndteres for monaden på en meget kompliceret og subtil måde af de deva-væsener, der kaldes lysengle.

Den komplekse historie om menneskets inkarnation i kraft af devisk samarbejde, den gradvise skabelse af legemer og stofformer, der gør det muligt at inkarnere, og den endelige manifestation på det fysiske plan, beskrives af H.P. Blavatsky i Den Hemmelige Lære. Der findes desuden en hel del materiale og adskillige brudstykker, som man kan samle til et helhedsbillede. Dette billede viser, at mange devaordner er engageret både i at sørge for, at mennesket manifesteres sikkert på det fysiske plan og i at passe og pleje naturens verden i menneskets omgivelser.

Artikel-Deva-&-Menneske-Phoebe-Bendit
Download-fil: DEVA & MENNESKE - Phoebe D. Bendit


Artikel-Deva-&-Menneske-Phoebe-Bendit
Læsefil med vendbare sider: DEVA & MENNESKE