Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEVA & MENNESKE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Deva-og-Menneske-Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab

DEVA & MENNESKE (6 af 8)


Mennesket er menneske og deva i et. Devaer er bevægelse. De legemliggør energi og opbygger former med energi på alle livets ydre og indre niveauer.

DEVA & MENNESKE (6 af 8)

Vågnende bevidsthed

 

Deva-og-Menneske-07-Phoebe-D-Bendit

Det er både godt og rigtigt på dette udviklingstrin, men senere toner nye værdier frem. Lidt efter lidt begynder mennesket på tilbagevejen, og samtidig vågner bevidstheden om muligheden for udvidede evner. På et eller andet tidspunkt får menneskets vågnende bevidsthed, som også indeholder de deviske elementer, og det får en glimtvis erkendelse af, at mennesket er mere end blot et menneske. Det er som om en ældgammel tone slås an − en tone, som man sanser − og klang, der opleves som bekendt. Mennesket reagerer instinktivt indtil den totale og endelige vækkelse til sidst indfinder sig − en vækkelse, der deles fuldt og helt af dets dhyaniske venner.

I denne udviklingsperiode, hvor det egoistiske menneske i den generelle sammenblanding af tanker og følelser kæmper med sin personlighed, er det tilbøjeligt til at miste forbindelsen med det deviske liv og helt blive udelukket fra det. Men åndsvidenskaben oplyser, at sjette rodrace[1] langsomt er ved at spire frem, og som en af sine egenskaber har den evnen til bevidst at forny kontakten med det deviske liv − både i mennesket selv og i menneskets omgivelser. Det vil betyde, at mennesket efterhånden vil blive i stand til at vælge rigtigt og på den måde opnå et nyt mål af åndelige ligevægt.

Denne ligevægt opnås via erkendelsen af, at al ægte erfaring er dobbelt. På den nedadgående vej (involutionen) må det åndelige liv (monadisk og devisk) gradvis forvandles til stofligt liv. Ved vejens vendepunkt er ånd og stof i ligevægt i mennesket. På den opadgående vej (evolutionen) begynder ånden (via bevidstgørelse) langsomt at manifestere sig, indtil der til sidst opstår et forenet liv.

I praksis medfører denne erkendelse, at dhyanierne fungerer som menneskets åndelige inspiratorer i den menneskelige bevidsthed. Det daglige liv får en helt ny kvalitet. Den kaster lys på menneskets oplevelser indefra. Den forøger evnen til at forstå. Og den giver ikke mindst evnen til − uden personlige fordomme − at iagttage andre mennesker og værdsætte deres sande betydning upåvirket af fordomme.

 

_________________________________

[1] Ifølge åndsvidenskaben befinder mennesket sig udviklingsmæssigt i 5. rodraces 5. underracer. Hver rodrace består af syv underracer, og 6. rodrace vil angiveligt etablere Den Nye Tidsalder – en ny og positiv udviklingsperiode for menneskeheden.

_________________________________

Artikel-Deva-&-Menneske-Phoebe-Bendit
Download-fil: DEVA & MENNESKE - Phoebe D. Bendit


Artikel-Deva-&-Menneske-Phoebe-Bendit
Læsefil med vendbare sider: DEVA & MENNESKE