Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HVOR GAMMEL ER EGYPTEN?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hvor-gammel-er-Egypten-Erik-Ansvang

HVOR GAMMEL ER EGYPTEN? (9 af 9)


Egypten er meget ældre end egyptologernes forestilling om, at dynastierne begyndte ca. 4000 f.Kr., og pyramiderne stammer heller ikke fra 4. dynasti.

HVOR GAMMEL ER EGYPTEN? (9 af 9)

Frederick J. Dicks beregninger

 

Hvor-gammel-er-Egypten-16-Erik-Ansvang

 

Frederick J. Dicks beregninger giver dette resultat:

 

Khufu-pyramiden

83.860 år

 

Altinak (Zeta Orionis) – stjernen som den store pyramide (Khufu-pyramiden) repræsenterer – stod over pyramidens top ved forårsjævndøgn for 83.860 år siden, (dvs. at dens ekliptiske længdegrad var 0 grader), og samtidig pegede pyramidens nedadgående passage direkte på denne periodes nordstjerne, Alkaid i Store Bjørn. Den nederste del af den store pyramides konstruktion kan derfor stamme fra denne periode.

 

Khafra-pyramiden

83.770 år

 

Alnilam (Epsilon Orionis) – stjernen som den næststørste pyramide (Khafra-pyramiden) repræsenterer – indikerer, at pyramiden muligvis blevet færdigbygget for cirka 83.770 år siden, da Alnilams position ved forårsjævndøgn befandt sig over pyramidens top samtidig med at pyramidens øverste nedadgående passage pegede direkte på Nordstjernen Alkaid i Store Bjørn.

 

Menkaura-pyramiden

83.840 år

 

Mintaka (Delta Orionis) – stjernen som den mindste af de tre pyramider (Menkaura-pyramiden) repræsenterer – indtog ved forårsjævndøgn samme position over denne pyramides top 70 år senere end over Cheops pyramide, samtidig med at den nedadgående passage orienterede pyramiden mod Alkaid i Store Bjørn. Menkaura-pyramiden er derfor sandsynligvis opført for 83.840 år siden.

Selvom der ikke eksisterer enighed om, hvornår den egyptiske civilisation opstod, så ved man dog, at slutningen omfatter en periode på 300 år før og efter påbegyndelsen af nutidens tidsalder. Denne periode er kendt som den græsk-romerske, og tiden indvarsledes af persernes, grækernes og romernes erobring af Egypten. Det var en tid med voldsomme omvæltninger i hele den gamle verden, men den skabte samtidig en kulturel syntese, som gjorde det muligt at udbrede de egyptiske idéer, og det havde indtil dette tidspunkt ikke været mulig på grund af Egyptens geografi, politiske isolation og egypternes monopol på mysterielæren. I den græsk-romerske verden var Egypten den ældste af alle kendte civilisationer. Historikere, turister, forskere og opdagelsesrejsende flokkedes for at afdække landets hemmeligheder, før det drog sit sidste åndedræt.

 

 Hvor-gammel-er-Egypten-17-Erik-Ansvang

Artikel-Hvor-gammel-er-Egypten-Erik-Ansvang
Download-fil: HVOR GAMMEL ER EGYPTEN? - Erik Ansvang


Artikel-Hvor-gammel-er-Egypten-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: HVOR GAMMEL ER EGYPTEN?