Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HVOR GAMMEL ER EGYPTEN?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hvor-gammel-er-Egypten-Erik-Ansvang

HVOR GAMMEL ER EGYPTEN? (3 af 9)


Egypten er meget ældre end egyptologernes forestilling om, at dynastierne begyndte ca. 4000 f.Kr., og pyramiderne stammer heller ikke fra 4. dynasti.

HVOR GAMMEL ER EGYPTEN? (3 af 9)

Kongelisten i Torino

 

Hvor-gammel-er-Egypten-03-Erik-Ansvang

Fragment af Torino-kongelisten

 

Når de gamle egyptere fortæller, at "guderne vandrede blandt mennesker", afvises oplysningen som udtryk for egypternes livlige fantasi. Men i museet i Torino findes der faktisk en kongeliste fra Ny Rige skrevet på papyrus. Oprindeligt var der opført omkring 300 kongenavne på den, og målet for den, der har samlet navnene, er tydeligvis fuldkommenhed. Tilsyneladende er ikke en eneste konge udeladt – heller ikke de mere ubetydelige. Selv de palæstinensiske konger, der på et tidspunkt erobrede Egypten og dannede Hyksos-dynastiet, er inkluderet, på trods af at dokumenter bekræfter, at de blev betragtet som en besættelsesmagt og var uønsket i Egypten. De fortjente derfor ikke at deres navne stod på listen, men de var også med som en historisk dokumentation på de virkelige begivenheder.

 

Hvor-gammel-er-Egypten-04-Erik-Ansvang

Torino-kongelisten rekonstrueret

Planche - Torino-kongelisten

Planchen kan forstørres ved at klikke på linket herover.

 

Ved hver eneste konge er den præcise regeringsperiode noteret – nogle gange på det nøjagtige antal dage. Egyptologerne påstår ellers, at den første egyptiske konge var Menes, men umiddelbart før Menes har kongelisten adskillige linjer, der opsummerer kollektive dynastier af såkaldte "ånder" eller åndelige skikkelser. De har ikke individuelle navne. Før Egypten blev regeret af de åndelige skikkelser viser kongelisten, at Egypten blev regeret af en gruppe af guder. Og alle guderne er navngivet! Hvert navn er skrevet ind i den kendte navnekartouche på samme måde som kongernes, og ved hver enkelt af guderne er regeringsperiodens nøjagtige længde omhyggeligt noteret.

Artikel-Hvor-gammel-er-Egypten-Erik-Ansvang
Download-fil: HVOR GAMMEL ER EGYPTEN? - Erik Ansvang


Artikel-Hvor-gammel-er-Egypten-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: HVOR GAMMEL ER EGYPTEN?