Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HVOR GAMMEL ER EGYPTEN?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hvor-gammel-er-Egypten-Erik-Ansvang

HVOR GAMMEL ER EGYPTEN? (8 af 9)


Egypten er meget ældre end egyptologernes forestilling om, at dynastierne begyndte ca. 4000 f.Kr., og pyramiderne stammer heller ikke fra 4. dynasti.

HVOR GAMMEL ER EGYPTEN? (8 af 9)

Frederick J. Dicks

interessante beregninger

 

I sin bog Restoration of Stonehenge har Frederick J. Dick på grundlag af H.P. Blavatskys oplysning beregnet, at denne konstellation, hvor datidens polarstjerne på samme tid lå længst fra den aktuelle nordpol og på samme meridian som denne og desuden lå på linje med Alcyone (centerstjernen i Plejaderne) og over den, skete for ca. 87.000 år siden. Og det skete i Krebsens tegn – en stjernekonstellation, der havde den allerstørste vigtighed i det gamle Egypten. Det dokumenteres af den prominente placering i de to zodiaker i Hathor-templet i Dendara, hvor konstellationen vises hele tre gange.

Det stemmer overens med H.P. Blavatskys udtalelse, hvor hun fastslår, at de gamle egyptere i deres zodiaker havde uigendrivelige beviser på, at deres tidsregning omfatter mere end 3½ stjerneår – eller omkring 87.000 år. Frederik J. Dicks kalkulationer åbner for en lang række af mulige, markante astronomiske grupperinger i perioden, som startede for ca. 87.000 år siden, men da de selvsagt er forbundet med mange usikre faktorer, må de kun betragtes som arbejdshypoteser. Blandt de usikre faktorer kan nævnes vinklerne på pyramidernes forskellige passager og gange i forhold til ændringerne i Jordens hældning i tidens løb. Man har ikke data for stjernernes korrekte bevægelser så langt tilbage i tiden. Man er også usikker på variationerne i stjernernes bevægelse og lysstyrke i tid. Alle de linjeringer, der nævnes, er præcise indenfor en grad.

 

Hvor-gammel-er-Egypten-14-Erik-Ansvang

De tre Giza-pyramider og Orion-bæltet

 

Beregningerne bekræfter åndsvidenskabens påstande

En gammel arabisk inskription fortæller, at på det tidspunkt, hvor de to store pyramider (ved nutidens Giza) blev bygget, stod Lyren i Krebsen. Vega er den klareste stjerne i Lyren, og de data, der er beregnet, er baseret på Vegas bane, hvor den skærer Krebsens og Stenbukkens baner. Byggearbejdet har muligvis været tilrettelagt sådan, at pyramiden stod færdig, da de tre stjerner i Orions bælte stod lavest på himlen, og matchede perfekt med de tre pyramider på Jorden.

 

Hvor-gammel-er-Egypten-15-Erik-Ansvang

Himlen set fra Nordpolen

Planche - Himlen-fra-Nordpolen

Planchen kan forstørres ved at klikke på linket herover.

Artikel-Hvor-gammel-er-Egypten-Erik-Ansvang
Download-fil: HVOR GAMMEL ER EGYPTEN? - Erik Ansvang


Artikel-Hvor-gammel-er-Egypten-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: HVOR GAMMEL ER EGYPTEN?