Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

PÅSKEN ESOTERISK BELYST
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Påsken-esoterisk-belyst-Erik-Ansvang

PÅSKEN ESOTERISK BELYST (5 af 9)


Den esoteriske betydning af påsken er gået tabt. Påskens beretning om genopstandelse findes i mange kulturer, og den rummer et løfte til alle mennesker.

PÅSKEN ESOTERISK BELYST (5 af 9)

Det kristne kors er ikke i ligevægt

 

Den kristne religion har gjort Jesu korsfæstelse til den vigtigste del af sin dogmatik. Kirkens symbol er det kors, Jesus blev henrettet på, men symbolet tilhører i virkeligheden menneskeheden og Jorden. Planeten Jordens kors er ligearmet. Korsets fire arme er i ligevægt. Det har de samme proportioner, og det symboliserer tallet fire. Det fysiske stof vibrerer i overensstemmelse med dette tal. Der er fire elementer, fire verdenshjørner, fire naturriger osv. Det afbalancerede kors er både Jordens og Jesu sande symbol. De første kristne − de egyptiske koptere − benyttede et ligearmet kors. Det kan bl.a. ses mejslet ind i væggene i Isis-templet på øen Philae ved Aswan. Nutidens kristne kors er ikke i ligevægt, og det afspejler den åndelige ubalance, som menneskeheden i nutiden befinder sig i.

 

Påsken-esoterisk-belyst-08-Erik-Ansvang

Koptisk kors udhugget i Isis-templet på Philae-øen

 

Selve korsfæstelsen, som den er beskrevet i Bibelen, var et symbol på korsfæstelse af de lavere aspekter − den lavere personlighed i inkarnation − som konstant modsætter sig sjælens indflydelse. Korsfæstelsen viser, hvordan mennesket når frem til den sande åndelighed. Den viser, hvordan mennesket skal anbringe sig selv på livets kors, og være parat til at bringe et offer, nemlig identifikationen med personligheden og dens tanker, følelser og handlinger. Denne handling medfører, at det ikke kun er det enkelte menneske, men hele menneskeheden, der udvikles. Mennesket må igennem korsfæstelsen af sin naturs lavere dele − sit lavere jeg før menneskeheden kan nå frem til ægte åndelighed.

Den tibetanske mester Djwhal Khul siger:

 

"... at død og tjenestearbejde repræsenterer to aspekter af frigørelsesprincippet. Ægte tjenestearbejde ydet på den rigtige måde, nedbryder fokus på formen for at frigive det iboende liv. Tjenestearbejde frelser og frigør den fængslede bevidsthed på forskellige niveauer. Den samme påstand gælder døden.”

 

Det er årsagen til, at døden og genopstandelsen fører mennesket til større områder for tjenestearbejde, for det er belønningen for vækst og åndelig udvikling. Dødens rolle er at skabe forandringer. Der findes ingen død! Der findes kun en omstrukturering af stoffet og en indgang til et mere fuldkomment liv. Og det er det, Jesus klart viste med påsken.

Artikel-Påsken-esoterisk-belyst-Erik-Ansvang
Download-fil: PÅSKEN ESOTERISK BELYST - Erik Ansvang


Artikel-Påsken-esoterisk-belyst-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: PÅSKEN ESOTERISK BELYST