Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

PÅSKEN ESOTERISK BELYST
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Påsken-esoterisk-belyst-Erik-Ansvang

PÅSKEN ESOTERISK BELYST (7 af 9)


Den esoteriske betydning af påsken er gået tabt. Påskens beretning om genopstandelse findes i mange kulturer, og den rummer et løfte til alle mennesker.

PÅSKEN ESOTERISK BELYST (7 af 9)

Indvielser i Egypten og Grækenland

indebar ”korsfæstelse”

 

I de gamle mysterieskolers indvielser oplevede aspiranten, at den fysiske krop blev bragt i en dødlignende trance i tre døgn. Aspiranten fik en kontrolleret ud-af-kroppen oplevelse, og i denne tilstand færdedes aspiranten frit på højere bevidsthedsplaner. Denne type indvielse var kun mulig for de få − og den var i høj grad hemmelig. Det gjaldt både de egyptiske indvielser og de eleusinske mysterier i det gamle Grækenland m.fl. I de kristne mysterier såvel som i de gamle egyptiske, kaldæiske og mange andre, var der en ydre symbolik, som betegnede de stadier, mennesket gennemgik.

 

Påsken-esoterisk-belyst-11-Erik-Ansvang

 

Aspiranten blev bragt ind i indvielseskammeret og blev lagt på gulvet i korsform med udstrakte arme – nogle gange på et trækors, andre gange direkte på stengulvet. Hjertet blev berørt med thyrsusstaven − “korsfæstelsens spyd” – hvorefter aspiranten forlod den fysiske krop og gled over i de højere verdener, mens kroppen faldt i dyb trance ... ”den korsfæstedes død”. Den fysiske krop blev lagt i en stensarkofag, hvor den blev liggende velbevogtet. Samtidig betrådte sjælen eller bevidstheden de gådefulde mørke regioner, der kaldtes “Jordens hjerte”, og herefter “Det Himmelske Bjerg”, hvor aspiranten iførte sig det fuldkomne “salighedslegeme”. I dette legeme vendte aspiranten tilbage til kroppen af kød for igen at gøre den levende. Korset, der bar denne krop − eller den krop, der i trance var stivnet i korsform (hvis der ikke blev anvendt et kors), blev løftet op af sarkofagen og anbragt på en skrå flade vendt mod øst, sådan at strålerne fra den opgående sol på den tredje dag kunne vække aspiranten.

Artikel-Påsken-esoterisk-belyst-Erik-Ansvang
Download-fil: PÅSKEN ESOTERISK BELYST - Erik Ansvang


Artikel-Påsken-esoterisk-belyst-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: PÅSKEN ESOTERISK BELYST