Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HVORDAN UDVIKLER MAN CLAIRVOYANCE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hvordan-udvikler-man-clairvoyance-Leadbeater

HVORDAN UDVIKLER MAN CLAIRVOYANCE (7 af 19)


Når et menneske studerer emnet clairvoyance opstår der ofte et ønske om selv at udvikle den metafysiske evne.

HVORDAN UDVIKLER MAN CLAIRVOYANCE (7 af 19)

Mesmerisk trance

 

Hvordan-udvikler-man-clairvoyance-11

 

En anden metode, der kan udvikle clairvoyance, er mesmerisme.[1] Mesmerisme betyder, at en person fører et andet menneske ind i en mesmerisk trance, og det er muligt, at man i trancen kan se astralt. Den person, der udfører mesmerismen, dominerer totalt patientens vilje, og patientens fysiske evner er sat helt i bero. Det efterlader feltet åbent, og den, der udfører mesmerismen, kan samtidig stimulere de astrale sanser ved at lade vitalitet strømme ind i astrallegemet. Metoden giver gode resultater, men det kræver en meget sjælden kombination af omstændigheder, for det forudsætter en næsten overmenneskelig udvikling af renhed i tanke og motiv hos begge parter, hvis eksperimentet skal være sikkert. Den, der mesmeriserer, har stor indflydelse på patienten − langt større indflydelse, end det er almindeligt kendt. Og indflydelsen kan være ubevidst. Alle kvaliteter fra den, der mesmeriserer, overføres meget let til patienten, og hvis terapeuten ikke er helt ren i hjerte og sind, er det indlysende, at det indebærer en risiko. At blive ført ind i en trance vil sige, at man opgiver sin individualitet, og det kan aldrig anbefales i forbindelse med psykiske eksperimenter − men ud over det uheldige aspekt, rummer processen en reel fare, medmindre den, der udfører mesmerismen, har den højeste renhed i tanke, ord og handling, og alle ved, hvor sjældent det findes.

Hvordan-udvikler-man-clairvoyance-12Det skal ikke opfattes som advarsel mod helbredende mesmerisme,[2] der foretages af terapeuter, som forstår, hvad de gør, for det er en helt anden sag, for her er det ikke nødvendigt at skabe en trancetilstand hos patienten. Det er absolut muligt at lindre smerter, fjerne sygdomme eller tilføre vitalitet i et menneske ved magnetiske strygninger, uden at få patienten til at ”sove”. Men et menneske, der forsøger at udføre magnetiske strygninger, vil gøre klogt i at studere relevant litteratur meget grundigt, for der er altid et fareelement, selv om motiverne er positive, for der er kræfter, som de fleste ikke forstår, og som for mange repræsenterer overnaturlige kræfter. Ingen af de ovennævnte metoder kan anbefales til udvikling af clairvoyance!

 

 

 

______________________________

[1] Mesmerisme er opkaldt efter den østrigske læge Franz (oprindeligt Friedrich) Anton Mesmer (1734-1815)), der praktiserede læren om magnetisme som helbredelsesmiddel.

[2] Mesmerisme vil sige at give magnetiske strygninger.

______________________________

Artikel-Hvordan-udvikler-man-clairvoyance-Leadbeater
Download-fil: HVORDAN UDVIKLER MAN CLAIRVOYANCE - C.W. Leadbeater


Artikel-Hvordan-udvikler-man-clairvoyance-Leadbeater
Læsefil med vendbare sider: HVORDAN UDVIKLER MAN CLAIRVOYANCE