Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HVORDAN UDVIKLER MAN CLAIRVOYANCE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hvordan-udvikler-man-clairvoyance-Leadbeater

HVORDAN UDVIKLER MAN CLAIRVOYANCE (5 af 19)


Når et menneske studerer emnet clairvoyance opstår der ofte et ønske om selv at udvikle den metafysiske evne.

HVORDAN UDVIKLER MAN CLAIRVOYANCE (5 af 19)

Selvhypnose

 

Hvordan-udvikler-man-clairvoyance-08

 

Men der findes også uønskede metoder i Vesten – f.eks. teknikker til selvhypnose, og metoden bør undgås af alle, der ønsker en sikker udvikling. Et menneske kan eksempelvis blive bedt om at stirre i lang tid på et lyspunkt, indtil nogle af hjernecentrene lammes, og på den måde er mennesket bragt i en tilstand af total passivitet, og dermed er det muligt, at de lavere astrale sanser kan komme til udtryk i et vist omfang. Naturligvis har man ingen magt til at udvælge det, man ønsker at modtage under de omstændigheder. Man er nødt til at acceptere alt, uanset hvad der kommer − godt eller dårligt. Og det mest sandsynlige er, at resultatet er dårligt frem for godt. Nogle gange kan det samme generelle resultat opnås ved at recitere bestemte mantraer, og gentage dem igen og igen og igen, for det dæmper den mentale evne på næsten samme måde, som hvis man stirrede på en roterende metalskive. Det er tankevækkende, at digteren Alfred Tennyson[1] fortalte, at han var i stand til ved recitation af sit eget navn igen og igen hurtigt efter hinanden at glide ind i en anden bevidsthedstilstand. Oplysningen fremgår af et brev, han skrev til et menneske, som fortalte ham om mystiske oplevelser, som han havde under påvirkning af bedøvelsesmidler. Alfred Tennyson skrev:

 

”Jeg har aldrig haft nogen åbenbaringer ved hjælp af bedøvelsesmidler − men jeg har haft en slags vågen trance (i mangel af en bedre betegnelse). Det har jeg ofte haft − helt fra drengeårene − når jeg var helt alene. Det skete, når jeg gentog mit eget navn lydløst i mig selv, indtil alt på én gang forsvandt ud af den individuelle bevidstheds intensitet. Individualiteten blev ligesom opløst og forsvandt ind i en grænseløs skabning − og det var ikke en forvirret tilstand, men det klareste af de klareste, den sikreste af de sikreste, og fuldstændig uden ord, hvor døden var en næsten latterligt umulighed. Tabet af personligheden (hvis det var det, der skete) var tilsyneladende ikke udslettelse, men det eneste virkelige liv. Jeg er flov over min utilstrækkelige beskrivelse. Har jeg ikke fortalt, at tilstanden er helt hinsides ord? Det er den mest kategoriske erklæring om, at forfatterens ånd er i stand til at transformere sig selv ind i en anden bevidsthedstilstand eller til et andet eksistensplan, som ikke alene er virkeligt, klart og enkelt, men som også er uendeligt i sin vision og evigt i sin varighed”.

 

Der er ingen tvivl om, at der er et strejf af det højere liv i situationen. Ingen, der har praktisk erfaring fra virkeligheden kan undgå at genkende beskrivelsen, selv om digteren stopper kort før han når grænsen til noget, der er uendeligt meget større. Han har tilsyneladende haft en mere positivt holdning end de fleste mennesker, der fusker med evnerne, uden at have den nødvendige indsigt eller viden, og alligevel oplevede han sjælens eksistens, når den er frigjort fra det fysiske legeme. Men hans metode kan ikke anbefales, for den er hverken god eller sikker.

 

 

 

______________________________

[1] Alfred Tennyson (1809-1892) var engelsk digter, der ofte betragtes som hovedrepræsentant for den victorianske æras poesi.

______________________________

Artikel-Hvordan-udvikler-man-clairvoyance-Leadbeater
Download-fil: HVORDAN UDVIKLER MAN CLAIRVOYANCE - C.W. Leadbeater


Artikel-Hvordan-udvikler-man-clairvoyance-Leadbeater
Læsefil med vendbare sider: HVORDAN UDVIKLER MAN CLAIRVOYANCE