Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MAHATMAER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Mahatmaer-N-Sri-Ram

MAHATMAER (1 af 7)


Forfatteren fortæller om A.P. Sinnett og hans brevveksling med de ophøjede skikkelser, der senere blev kendt som mahatmaerne – mestrene eller adepterne.

MAHATMAER (1 af 7)

MAHATMAER

Af N. Sri Ram

(Oversættelse Thora Lund Mollerup & Erik Ansvang)

 

Mahatmaer-N-Sri-Ram 

Du kan frit downloade artiklen "MAHATMAER" af N. Sri Ram. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - konto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

MAHATMAER

 

Mahatmaer-01-N-Sri-Ram

 

A.P. Sinnett, der engang var redaktør af Indiens mest betydningsfulde avis, har fortalt om sin korrespondance med de højt udviklede skikkelser, der senere blev kendt som mahatmaerne. A.P. Sinnett dedikerede sin første bog til en af mahatmaerne med ordene:

”Til én, hvis forståelse af naturen og menneskeheden rækker så langt ud over Europas naturvidenskab og filosofi, at kun de mest fordomsfrie repræsentanter vil være i stand til at erkende de kræfter i mennesket, som det konstant bruger”.

Mange år senere, efter A.P. Sinnetts død, blev de breve, han modtog, udgivet under titlen The Mahatma Letters to A.P. Sinnett.[1] Brevene fortæller om andre medlemmer af det samme broderskab eller hierarki – medlemmer med endnu større viden og kraft. Ved hjælp af denne og andre bøger, der senere er skrevet om mahatmaerne, har verden fået indblik i en ideologi, der oplyser, at de ophøjede skikkelser, der, selvom de er mennesker, er udviklingsmæssigt højt hævet over menneskeheden.

Mahatmaerne er mennesker

Mahatmaerne eller ”adepterne”[2] – et ord H.P. Blavatsky og A.P. Sinnett brugte for at afsløre mahatmaerne esoteriske viden og kraft − afviste teorier om, at de alene skulle være en slags mirakelmagere eller ”ånder” af den type, der viser sig ved spiritistiske seancer og antager forskellige former. Mahatmaerne er mennesker ligesom alle andre mennesker, men de repræsenterer blomsten af den menneskelige udvikling.

I brevene er der mange hentydninger til karakteren af deres evner, interesser og arbejde. Det er tydeligt, at de er mennesker, der ofte lever i et fysisk legeme, men de lever skjult, er ukendte, og de fungerer med helt uselviske motiver som planetens medarbejdere. Mestrenes hensigter, udvikling og opgaver, der er anderledes end menneskehedens almindelige opgaver, kan beskrives, men kun med temmelig diffuse ord, der desuden er baseret på åndsvidenskabelig indsigt i naturen, mennesket og evolutionsprocessen.

 

 

_________________________________

[1] Mahatmabrevene til A.P. Sinnett

[2] Adept betød oprindeligt ”mester”.

_________________________________

Artikel-Mahatmaer-N-Sri-Ram
Download-fil: MAHATMAER - N. Sri Ram


Artikel-Mahatmaer-N-Sri-Ram
Læsefil med vendbare sider: MAHATMAER