Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DAG HAMMARSKJÖLD - EN FRONTLØBER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Dag-Hammarskjöld-en-lysbringer

DAG HAMMARSKJÖLD - EN FRONTLØBER (2 af 7)


I det 20. århundredes kamp for at forme en ny verden trådte en mand frem og viste en retning for åndeligt orienterede mennesker. Hans navn var Dag Hammerskjöld.

DAG HAMMARSKJÖLD - EN FRONTLØBER (2 af 7)

Grundlaget for verdenstjeneste

 

Hans familie var en del af statsforvaltningens aristokrati i Sverige − de var ikke knyttet til et politisk parti, men arbejdede inden for statsforvaltningen som støtter, der havde til hensigt at forbedre livet for alle svenskere − det gav Dag Hammarskjöld en baggrund til at yde upartisk tjenestearbejde. Han voksede op i en tradition med hårdt arbejde og tjenestearbejde og blev uddannet på universitetet i Uppsala, hvor han studerede litteratur, filosofi, økonomi og jura. Han var også en begavet sprogkyndig person − og denne baggrund med vidtrækkende studier og uddannelser gav ham et solidt grundlag for verdenstjeneste. Alle verdenstjenere under uddannelse er klar over, at mennesker, der ikke er specialister, men har viden og præcise visioner, er meget værdifulde som tjenestearbejdere for menneskeheden.

Dag Hammarskjöld udviklede sig til upartisk tværfaglig verdenstjeneste med stor personlig styrke og integritet. Han blev født den 29. juli 1905 og levede i to tredjedele af det 20. århundrede og deltog i denne periode, hvor de måske største forandringer i menneskehedens historie skete. Han blev født i året for E=mc2 ([1]) nøglen til Den Nye Tidsalders velstand, der vil erstatte de gamle økonomiske afsavn. Han blev en budbringer om Den Nye Tidsalder og repræsenterede den nye generation af mystikere − mystikere, der handler for at skabe bedre tilstande i verden.

 

Dag-Hammarskjöld-en-frontløber-03-Deidre-Parker

 

Nationalt, internationalt og verdenstjeneste

Dag Hammarskjölds liv i statsforvaltningen kan opdeles i tre faser, der hver for sig kan betragtes som en forlængelse af hans tjenesteområde. Hans første tjenesteniveau for menneskeheden var nationalt. Derefter udvidede han sit ansvarsniveau for tjenestearbejdet på en international arbejdsopgave og som det tredje til selve niveauet for verdenstjeneste som generalsekretær for FN.

 

 

_________________________________

[1] I fysik er E=mc² en vigtig og velkendt ligning, som fastslår, at der er en ækvivalens mellem energi (E) og masse (m), som er ligefrem proportional med kvadratet på lysets hastighed i vakuum (c²). Ligningen blev først udledt af Albert Einstein (i en lidt anderledes udformning) i 1905.

_________________________________

Artikel-Dag-Hammarskjöld-en-frontløber-Deidre-Parker
Download-fil: DAG HAMMARSKJÖLD - EN FRONTLØBER - Deidre Parker


Artikel-Dag-Hammarskjöld-en-frontløber-Deidre-Parker
Læsefil med vendbare sider: DAG HAMMARSKJÖLD - EN FRONTLØBER