Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DET TREDJE ØJE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Det-Tredje-Øje-Douglas-Baker-Esoterisk-visdom

DET TREDJE ØJE (2 af 3)


Åbningen af de tre centre, der får den latente kraft til at manifestere sig som et strålende lys, kan kun gøres ved hjælp af den teknik og disciplin, som fremskredne yogier og esoterikere kender.

DET TREDJE ØJE (2 af 3)

Den tredobbelte energi

 

Energikilden

Hvor kommer den elektriske energi til batterierne fra? Energien er tredobbelt og har åndelig karakter. Den udgår fra sjælslegemet (kausallegemet), som er det bevidsthedsredskab, der rummer menneskets sjæl. Man kender lidt til disse tre energiers egenskaber, når de strømmer ind i menneskets aura. De kaldes atma, buddhi og manas. De har ingen form − kun kvalitet − for sjælens sande natur er kvalitet.

Antahkarana

Hos gennemsnitsmennesket kommer disse energier slet ikke ind i personligheden, men hos det åndelige menneske kommer de ind i auraen gennem en energitråd − en slags navlestreng − der kaldes antahkarana. Kun i højtudviklede personligheder, integrerede og prøvede gennem indvielse, kan der etableres en stabil antahkarana, som med stadig stigende kraft kan ka­nalisere sjælens energi ind i "batterierne" eller chakraerne.

 

Det-Tredje-Øje-03-Douglas-Baker-Esoterisk-visdom

 

Pineal, hypofyse og carotis

Efter denne omtale af de tre batterier og deres ladning, er det relevant at afslutte med et kort afsnit om, hvad der får det tredje øje til at fungere i praksis. De tre "batteri­er": Pineal, hypofyse og carotis, opladet af hovedcentret, pandecentret og alta-major centret, udgør tilsammen en esoterisk energitrekant med enorm kraft, og belivelsen af denne trekant resulterer i en kraftfuld blanding af de tre primære strålers energier: Vilje/kraft, kærlighed/visdom og aktiv intelligens. Det er åb­ningen og belivelsen af de tre centre (dvs. energitrekanten), der får den latente kraft i alle tre til at manifestere sig og komme til udtryk som et strålende lys – og det kan kun gø­res ved hjælp af den teknik og strenge disciplin, som yogier og fremskredne esoterikere kender og praktiserer.

Artikel-Det-Tredje-Øje-Douglas-Baker-Esoterisk-visdom
Download-fil: DET TREDJE ØJE - Douglas Baker


Artikel-Det-Tredje-Øje-Douglas-Baker-Esoterisk-visdom
Læsefil med vendbare sider: DET TREDJE ØJE