Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

KARMA
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-KARMA-Annie-Besant-Åndsvidenskab

KARMA (17 af 17)


En detaljeret beskrivelse af karmas principper og indflydelse – individuelt og kollektivt. Bogen er et redskab for mennesker, der ønsker aktivt at arbejde med deres karmiske situation.

KARMA (17 af 17)

Afsluttende bemærkninger

 

Sådan er grundridset til den store karmalov og dens arbejdsmåde. Når mennesket kender denne lov, har det mulighed for at fremme sin evolution. Ved at bruge loven, kan mennesket befri sig fra det fysiske livs stavnsbånd og − længe før menneskeracen har fuldendt sin bane – kan det blive en af verdens hjælpere og frelsere. Det menneske, der har en dyb og rodfæstet overbevisning om karmalovens eksistens og funktion, vil være i stand til at bevare urokkelig ro, klarhed og absolut frygtløshed. Intet kan ramme et menneske, som det ikke selv har været årsag til. Hverken sorg eller ulykke kan ramme, hvis det ikke er fortjent. Og da alt, hvad et menneske har sået, skal modnes og høstes når tiden er inde, og da det selv må høste det, er det uintelligent at klage over, at høsten er lidelsesfuld. Og den kan lige så godt klares nu som i en fjern fremtid, eftersom den er uundgåelig. Og når den engang er fuldbyrdet, kan den ikke vende tilbage og skabe nye lidelser. Lidelsesfuld karma bør derfor mødes med et modigt og roligt sind som noget, der bør konfronteres med glæde, for det er naturligvis bedre at have dårlig karma bag sig end foran sig, og ethvert afdrag på den karmiske gæld gør det nemmere at bære livets byrder.

Hvis verden blot kendte denne lov og kunne fornemme den styrke, der er resultatet af en fuldkommen forståelse. Uheldigvis er karmaloven kun fantasier for den største del af Vestens befolkning, og selv blandt esoterikere er karma mest af alt en intellektuel disciplin, og ikke en levende, gavnlig og nærværende overbevisning, som livet bør leves efter. Styrken af et menneskes tro skal måles efter dens indflydelse på livsførelsen, og troen på karma burde gøre mennesker sande, stærke, rolige, værdige og fylde deres liv med glæde. Kun menneskets egne handlinger kan hæmme det − kun menneskets egen vilje kan fængsle det. Hvis menneskeheden fuldt ud ville erkende denne sandhed, ville dens frigørelse begynde. Naturen kan ikke fængsle den sjæl, der har erhvervet sin kraft gennem visdom, og som kun bruger sin kraft og visdom i kærlighed.

 

--oo0oo--

Artikel-KARMA-Annie-Besant-Åndsvidenskab-Esoterisk-visdom
Download-fil: KARMA - Annie Besant


Artikel-KARMA-Annie-Besant-Åndsvidenskab-Esoterisk-visdom
Læsefil med vendbare sider: KARMA