Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

RAJA-YOGA - Den tidløse psykologi
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Raja-Yoga-Den-tidløse-psykologi-af-Guni-Martin

RAJA-YOGA - Den tidløse psykologi (10 af 18)


RAJA-YOGA er et system, der fører mennesket fra det almindelige gode menneske via aspirantens, den indviedes og mesterens stadier til det ophøjede punkt i evolutionen.

RAJA-YOGA - Den tidløse psykologi (10 af 18)

I

Hvad er Raja-yoga?

 

Lige fra tidernes morgen findes der beretninger om forskellige usædvanlige fænomener, der har fundet sted blandt mennesker. Alligevel må det siges, at en stor del af disse udsagn er upålidelige, fordi de kommer fra mennesker, der er uvidende, overtroiske eller endda bedrageriske. Ofte er de såkaldte mirakler imitationer. Men hvad imiterer de egentlig?

Man kan ikke sige, det er tegn på en oprigtig og videnskabelig indstilling at skubbe noget til side uden grundigt at undersøge det først. Men videnskabsmænd, der ikke ønsker at gå i dybden af disse ting, og som ikke er i stand til at forklare de forskellige usædvanlige mentale fænomener, gør alt for at ignorere deres eksistens. De burde derfor bebrejdes mere end de mennesker, som tror, at deres bønner bliver besvaret af et eller flere væsener oven over skyerne, eller at deres bønner vil få sådanne væsener til at forandre universets gang. De sidstnævnte har uvidenhed som undskyldning eller et mangelfuldt uddannelsessystem, der har lært dem afhængighed af de omtalte væsener. En afhængighed, som er blevet en del af deres degenererede natur. En sådan undskyldning har de førstnævnte ikke.

De nævnte fænomener er i årtusinder blevet studeret og udforsket og er nu alment kendt, samtidig er hele grundlaget for menneskets religiøse muligheder analyseret, og man kan sige, at det praktiske resultat er videnskaben om Raja-yoga.

Nogle videnskabsmænd fornægter på en utilgivelig måde tilstedeværelsen af kendsgerninger, som er svære at forklare, det gør Raja-yoga ikke. Men samtidig fortæller den på en venlig, men ikke mindre overbevisende måde, de overtroiske, at selv om mirakler, svar på bønner og troens magt er kendsgerninger, bør de ikke forstås i lyset af egenskaber hos et eller flere væsener over skyerne.

Raja-yoga siger, at mennesket er kanal for det uendelige ocean af viden og kraft, som ligger bag menneskeheden. Og at når som helst et begær, et ønske eller en bøn går i opfyldelse, så kommer kraften ikke fra et overnaturligt væsen, men fra dette uendelige kraftlager.

Ideen om overnaturlige væsener vil til en vis grad kunne rejse handlingens kraft i mennesket. Men den bringer også spirituelt forfald. Den medfører afhængighed, overtro og frygt. Den degenererer til en forfærdelig tro på menneskets naturlige svaghed.

I yoga siges det: ”Der findes intet overnaturligt. Der er grove og subtile udfoldelser i naturen, hvor de subtile er årsagerne og de grove virkninger. De grove kan nemt opfattes af sanserne, det kan de subtile derimod ikke! Udøvelsen af Raja-yoga vil give viden om de mere subtile udfoldelser.”

Alle ortodokse indiske filosofiske systemer har ét mål for øje, at befri sjælen gennem fuldkommengørelse. Midlet er yoga. Ordet yoga dækker et umådeligt område, men de to skoler, Sankhya- og Vedanta-filosofien, peger mod yoga på den ene eller den anden måde.

Det emne, jeg vil tale om, er den yoga-gren, der kendes under navnet Raja-yoga af Patanjali. Hans sutra er den vigtigste fortolkning af yoga-filosofien. Og selv om andre filosoffer afviger fra Patanjali på visse punkter, er de alle enige om, at den praktiske udøvelse, han fremlægger, er rigtig.

Artikel-RAJA-YOGA-Den-tidløse-psykologi-Guni-Martin
Download-fil: RAJA YOGA - DEN TIDLØSE PSYKOLOGI - Guni Martin


Artikel-RAJA-YOGA-Den-tidløse-psykologi-Guni-Martin
Læsefil med vendbare sider: RAJA YOGA - DEN TIDLØSE PSYKOLOGI