Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

FRIMURERI - HVAD ER DET?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Frimureri-hvad-er-det-Erik-Ansvang

FRIMURERI - HVAD ER DET? (3 af 9)


Hvad er hemmeligt? Hvorfor er det hemmeligt?Frimurerne er bærere af en hemmelig, esoterisk og gnostisk viden, der indbefatter ritualer, mystik og symbolik.

FRIMURERI - HVAD ER DET? (3 af 9)

Hvad er frimureri?

 

Hvad er frimureri? Det korteste svar på dette spørgsmål får man med disse ord:

 

"Frimureri er et særligt moralsk system,

som er tilsløret i allegorier og belyst ved symboler."

 

 

Frimureri-hvad-er-det-03-Erik-Ansvang

 

I lighed med andre etiske organisationer er det frimurerordenens mål at lede mennesker frem mod fuldkommengørelse. Den instruerer sine medlemmer i bestemte grundlæggende, moralske principper og forsøger at inspirere dem til at føre et naturligt og åndeligt liv – uden derfor at gøre krav på at have monopol på disse moralske principper, fordi de er fælles for alle. Men i frimurerordenen præsenteres de ved hjælp af en særlig metode, og den er enestående i den forstand, at ingen andre organisationer benytter tilsvarende fremgangsmåder. Det er altså ikke de moralske principper men systemet, der er karakteristisk.

De grundlæggende sandheder kan udtrykkes i den ældgamle sætning: Guds faderskab og menneskehedens broderskab. Helt fra begyndelsen har optagelse i Ordenen været betinget af troen på Guds eksistens. En frimurer er derfor forpligtet til aldrig at handle imod sin samvittighed. En frimurers religion er en privat sag, som ikke udelukker fra optagelse i Ordenen, forudsat at man tror på Universets store og ophøjede bygmester.

En frimurer lærer at iagttage skaberværket, som den store verdensarkitekt og geometriker afslører for mennesket, med respekt. En frimurer lærer desuden at betragte sig selv som en af de byggesten, der skal benyttes til at opføre menneskehedens åndelige tempel, og det er derfor en pligt at forædle karakteren sådan, at man er i stand til at udfylde sin plads. Man lærer, at det er nødvendigt løbende at justere og kontrollere sine tanker, følelser og handlinger.

Artikel-Frimureri-hvad-er-det-Erik-Ansvang
Download-fil: FRIMURERI - HVAD ER DET? - Erik Ansvang


Artikel-Frimureri-hvad-er-det-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: FRIMURERI - HVAD ER DET?