Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

FRIMURERI - HVAD ER DET?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Frimureri-hvad-er-det-Erik-Ansvang

FRIMURERI - HVAD ER DET? (9 af 9)


Hvad er hemmeligt? Hvorfor er det hemmeligt?Frimurerne er bærere af en hemmelig, esoterisk og gnostisk viden, der indbefatter ritualer, mystik og symbolik.

FRIMURERI - HVAD ER DET? (9 af 9)

Fællesfrimurerordenen

 

Den Universelle Fælles-Frimurerorden − som på fransk hedder: L'Ordre Maconnique Mixte Internationale − er det første frimurersamfund, som har sat sig det mål at skabe en verdensomspændende orden, der giver kvinder adgang på samme vilkår som mænd. Den begyndte sin virksomhed i 1882. Der fandtes et samfund, som kaldte sig La grande Loge Symbolique Ecossaise de France. Det bestod af forskellige laugsloger, der havde skilt sig ud fra det højeste råd i Frankrig og konstitueret sig i en storloge. Andre laugsloger under det højeste råd fulgte dette eksempel i årene 1894-97 og organiserede sig som den nuværende Franske Storloge, og – med en undtagelse – optog denne storloge samtlige loger fra La Gande Loge Symbolique Ecossaise de France. Dette samfund modtog næsten samtidigt anerkendelse fra Le Grand Orient de France. De indvielser, der foretages under deres ledelse, betragtes ikke som ugyldige, men måske som ukorrekte.

 

Frimureri-hvad-er-det-11-Erik-Ansvang

 

Livets store spørgsmål

Siden tidernes morgen har mennesket spekuleret over livets store spørgsmål. Hvem er jeg? Hvorfra kommer jeg? Hvor er jeg på vej hen? Disse spørgsmål kan ikke besvares, hvis man ikke også spørger: Hvordan? Hvordan kan man finde svarene på disse spørgsmål? Man må have en metode. Man må kende nogle teknikker.

I det rituelle arbejde inden for frimureriet arbejdes der ikke alene med teknikker af nyere dato. Oldtidens mysteriesamfund og mysteriskoler er en integreret del af logearbejdet. I ritualerne får man mulighed for at arbejde med sig selv i samspil med andre og mulighed for at vælge den vej, som er i overensstemmelse med den enkelte deltagers sind og temperament. Går man ind i frimureriet, går man ind i en verden af ritualer, allegorier og ceremonier, som er meget smukke, men som også stiller krav til den enkelte om aktiv deltagelse, seriøse studier og engageret arbejde med ritualerne og ceremonierne.

En passende afslutning på denne artikel om frimureriet findes i Peter Duetofts bog: Frimureri – fortid eller fremtid?, hvor han på side 45 skriver:

 

"Frimureriet bragte menneskeheden frem i verden ved at skabe nogle af rammerne for oplysningstidens filosofi, menneskerettigheder og demokrati. Ordenen har gennem hele dens historie bragt viden, fornuft og samvittighed sammen. Fornuft uden samvittighed fører til menneskelig kulde. Samvittighed uden fornuft fører til pladderromantik. Men blandingen fører til et bedre liv for én selv og ens medmennesker".

 

 

Frimureri-hvad-er-det-12-Erik-Ansvang

 

 

_________________________________

Link til anden artikel om frimureri: FRIMURERI OG DET GAMLE EGYPTEN

_________________________________

Artikel-Frimureri-hvad-er-det-Erik-Ansvang
Download-fil: FRIMURERI - HVAD ER DET? - Erik Ansvang


Artikel-Frimureri-hvad-er-det-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: FRIMURERI - HVAD ER DET?