Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SYMBOLIK TILSLØRER OG AFSLØRER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Symbolik-tilslører-&-afslører-Erik-Ansvang

SYMBOLIK TILSLØRER OG AFSLØRER (3 af 4)


En praktisk livsfilosofi har altid været tilgængelig, og selvom den er hemmelig, er det muligt at afsløre den ved hjælp af symbolforståelse.

SYMBOLIK TILSLØRER OG AFSLØRER (3 af 4)

Symbolerne er universelle

 

Symbolik-tilslører-&-afslører-07-Erik-Ansvang

 

På denne måde har de gamle kulturers religioner og filosofier bevist deres værdi for nutidens studerende, fordi den gamle visdom rummer nøglerne til forståelsen af idéer, som tydeligvis udgør kernen i verdens religioner. Man har beskrevet universelle idéer ved at skabe universelle symboler i et forsøg på at gøre dem tilgængelige. Det viser sig, at symbolernes betydning har været konstant – og det samme gælder de doktriner, de afslører.

Når forskerne undersøger primitive folks gamle overtro, magi og dramatisering af naturfænomener, opdager de mere intelligente, at skrifterne og myterne reelt er en skatkiste fyldt med evig visdom. Derfor er der lejlighedsvis blevet trukket paralleller mellem Bibelens udsagn og de samme idéer, som er overleveret på forskellig måde i hellige skrifter.

Grundholdninger

Værdien af denne holdning til verdens hellige skrifter bliver navnlig indlysende, når nøgleinformationerne relateres til Bibelen. Man forveksler sløret med sandheden, og det er naturligt, fordi sløret både tilslører og afslører. Man påstår, at alt hvad der tydeligvis er allegorisk, alligevel skal betragtes som facts – også selvom det lyder helt usandsynligt. Mange kristne insisterer på, at lige præcis deres trosretning som den eneste afslører en indiskutabel sandhed, som er udtrykt i dogmer. Dogmerne kræver, at teksterne udelukkende kan fortolkes bogstaveligt, og forudsætningen for at blive frelst er blind accept af disse dogmer. Sætter man spørgsmål ved dogmerne, kan det medføre eksklusion eller bandlysning – eller et evigt efterliv i et helt forfærdeligt helvede. Blind tro sikrer frelse.

 

Symbolik-tilslører-&-afslører-08-Erik-Ansvang

 

Disse dogmer har været særdeles skadelige for nutidens verdenshistorie, navnlig fordi de afviser menneskets indre guddommelighed, og det faktum at menneskehedens guddommelighed er én og den samme. Når menneskehedens åndelige enhed er fuldt forstået, vil aggressiv konkurrence, organiseret kriminalitet og krige blive utænkelig. Nutidens åndelige formørkelse, krigstruslerne og konkurrencekulturen splitter menneskeheden, og vil engang blive betragtet som en af menneskehedens mørkeste perioder i udviklingens lange løb.

Artikel-Symbolik-tilslører-&-afslører-Erik-Ansvang
Download-fil: SYMBOLIK TILSLØRER OG AFSLØRER - Erik Ansvang


Artikel-Symbolik-tilslører-&-afslører-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: SYMBOLIK TILSLØRER OG AFSLØRER