Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SYMBOLIK TILSLØRER OG AFSLØRER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Symbolik-tilslører-&-afslører-Erik-Ansvang

SYMBOLIK TILSLØRER OG AFSLØRER (2 af 4)


En praktisk livsfilosofi har altid været tilgængelig, og selvom den er hemmelig, er det muligt at afsløre den ved hjælp af symbolforståelse.

SYMBOLIK TILSLØRER OG AFSLØRER (2 af 4)

Menneskets ældste kommunikationsmiddel

 

Symboler er menneskets ældste kommunikationsmiddel. Eksempelvis repræsenterer pyramiden åndelige sandheder og abstrakte koncepter omsat til fysisk form. De gamle egyptere brugte pyramidernes form, størrelse, indretning og placering til at bevare og viderebringe esoteriske sandheder til både den daværende og den senere menneskehed.

 

Symbolik-tilslører-&-afslører-04-Erik-Ansvang

 

Utallige forfattere − både i fortiden og i nutiden − bekræfter, at åndelig vis­dom og praktisk livsfilosofi altid har været tilgængelig for menneskeheden, og på trods af at den er skjult og hemmelig, er det muligt at finde den i de hellige skrifter i de store kulturer og verdensreligioner. I de hellige skrifter påstås det, at mennesket blot skal løfte sløret, der består af allegorier, lignelser og symbolik, for de skjuler en viden, der kan skabe klarhed i hjerte og sind og føre til åndelig oplysning. Bortset fra primitiv overtro kan de gamle kulturers symboler og myter hjælpe mennesket til at nærme sig sandheden.

 

Symbolik-tilslører-&-afslører-05-Erik-Ansvang

 

De to retninger

Der er mindst to opfattelser af de hellige skrifters oprindelse. Ifølge den ene opfattelse er myterne løbende blevet udviklet som et forsøg på at forklare uforståelige naturfænomener. Primitive racer, som var i besiddelse af lidt eller slet ingen videnskabelig forståelse, personificerede naturkræfterne og udtrykte dem gennem dramaer. Den slags beretninger opfattes som folkeeventyr, og de står i direkte modsætning til forklaringer, der er baseret på historiske fakta eller formodede historiske fakta.

 

Symbolik-tilslører-&-afslører-06-Erik-Ansvang

 

Ifølge den anden opfattelse, rummer de gamle beretninger dybe og vigtige kosmologiske, religiøse, psykologiske og moralske informationer, som stammer fra indviede og profeter, og deres informationer er senere blevet integreret i civilisationen. På denne måde blev mange legender både bevaret og vitaliseret, for de blev gennemsyret med religiøse og filosofiske betydninger.

Indviede fra de gamle civilisationers forskellige mysterieskoler og mysteriereligioner skulle angiveligt have genskabt og formet beretningerne, sådan at deres viden om kosmologi, cyklisk involution og evolution, tilværelsens natur og menneskets sande skæbne kunne videregives til senere generationer. Nutidens forskere har fundet symboler og myter i de gamle myter, som beskriver subtile mentale processer i et forsøg på at kaste lys over dem.

Artikel-Symbolik-tilslører-&-afslører-Erik-Ansvang
Download-fil: SYMBOLIK TILSLØRER OG AFSLØRER - Erik Ansvang


Artikel-Symbolik-tilslører-&-afslører-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: SYMBOLIK TILSLØRER OG AFSLØRER