Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

LYS & OPLYSNING
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Lys-og-Oplysning

LYS & OPLYSNING (3 af 10)


Lys har altid haft en central plads i de mange religiøse og åndelige traditioner overalt i verden. Alt kommer fra mørket, og alt er trådt ind i lyset.

LYS & OPLYSNING (3 af 10)

Gud og lys

 

Lys-og-Oplysning-05

 

I den gamle lærdom blev ord for lys ofte forstået som synonymt med ordet for Gud. Lyset eller Gud blev derfor præsenteret for og forstået af menneskeheden i både den transcendente og immanente form. Menneskeheden har altid haft lysbringere. De kom for at afsløre den transcendente virkelighed i en form, der var tilpasset tidens behov og betingelser. Lærerne underviste og viste via deres liv, hvordan lyset kan kontaktes. De viste, hvordan lyset kan komme til udtrykt i dagliglivets smeltedigel. Derefter opstod der tankeskoler − filosofiske og religiøse. I de følgende århundreder dukkede de op i forskellige centre overalt i verden − i Europa, Persien, Egypten, Indien og Tibet – og hver skole bidrog til en energihvirvel, som åndeligt søgende blev tiltrukket af i deres søgen efter lys. Undervisningen gik fra mester til discipel ved hjælp af et strengt system, der bestod af mentale og moralske discipliner, som skabte enorm udvikling hos de få udvalgte.

Lys-og-Oplysning-06Den oplyste vismand Patanjali (billedet th.), som iflg. nogle kilder levede så langt tilbage som 10.000 f.Kr., var den første, der nedskrev den yogiske traditions mundtlige lære. Tidligere var den i århundreder blevet overført mundtligt fra generation til generation for at hjælpe menneskeheden med at søge lyset. Senere – ca. 1500 f.Kr. − begyndte den vediske litteratur at dukke op, og den skabte grundlag for den hinduistiske religion.

Artikel-Lys-og-Oplysning
Download-fil: LYS & OPLYSNING


Artikel-Lys-og-Oplysning
Læsefil med vendbare sider: LYS & OPLYSNING