Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DE SYV STRÅLER OG INDVIELSERNE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-De-syv-stråler-og-indvielserne-Mystik-og-åndsvidenskab

DE SYV STRÅLER OG INDVIELSERNE (3 af 6)


Energi er grundlaget for den manifesterede verden, og indvielse må være en bevidsthedstilstand, hvor den forberedte discipel anvender de tilgændelige energier.

DE SYV STRÅLER OG INDVIELSERNE (3 af 6)

Tidligere civilisationer

 

En af de primære stråler og to af de sekundære stråler (3., 5. og 7.) betinges af 1. stråle for kraft eller vilje, mens strålerne 4. og 6. betinges af 2. stråle for kærlighed-visdom. En cyklus af liv på 3. stråle for skabende intelligens (som Djwhal Khul foretrækker at kalde den) går altid forud for denne overførsel. Denne stråleerfaring dækker en særdeles lang tidsperiode. Bortset fra den esoteriske lære og arkiverne, der forbliver i mestrenes varetægt, eksisterer historie ikke, for den er kun en beretning om en fremadskridende proces fra en primitiv urtid. Set fra åndsvidenskabens synsvinkel dækker historien kun dannelsen af de kulturer og civilisationer, der kaldes den femte rodrace, og det er kun en lille del af den, der kan anerkendes som arisk. Arisk er blot et nyt og videnskabeligt navn, der betegner en kort periode af den nyere historie. Den ariske cyklus dækker perioden med relationer mellem grupper og nationer, selvom det postuleres (som en nødvendig hypotese), at der tidligere var ukendte cyklusser med menneskeliv, hvor det primitive menneske strejfede om på Jorden. Af og til påstås det også, at der har eksisteret tidligere civilisationer, som er fuldstændigt forsvundet, og som kun har efterladt sig svage spor af gamle organiserede civilisationer og kulturelle minder, samt antydninger af en verdensomspændende relation, der ikke findes bevis for. Man antager, at de har eksisteret på grund af lighederne i arkitekturen, i de sproglige rødder, i traditioner og i de religiøse myter.

 

De-syv-stråler-og-indvielserne-03-Djwhal-Khul-Alice-Bailey

 

I disse tidlige perioder var alle mennesker udtryk for de fire sekundære stråler. Både som sjæle og inkarnerede personligheder befandt de sig på en af disse fire stråler. Hen imod midten af den atlantiske cyklus (for mange millioner år siden) blev påvirkningen fra 3. stråle for aktiv intelligens usædvanlig kraftig. En del af periodens fremskredne menneskehed fandt efterhånden vej til − eller rettere ind i − den strøm af guddommelig energi, der kaldes 3. stråle. Muligheden for at blive integrerede personligheder blev for første gang menneskeligt erkendt. Sådan en integration må altid gå forud for bevidst menneskelig indvielse.

Glem ikke, at alle sekundære stråler fokuseres i og absorberes af den primære 3. stråle. Et studie af de diagrammer, der er vist i En afhandling om Kosmisk Ild, vil hjælpe til at forstå dette. De vil være nyttige, hvis man hele tiden husker, at de kun er symbolske og er et forsøg på at vise en sandhed visuelt.

Artikel-De-7-stråler-og-Indvielserne-Djwhal-Khul-Alice-Bailey
Download-fil: DE SYV STRÅLER OG INDVIELSERNE - Djwhal Khul


Artikel-De-7-stråler-og-Indvielserne-Djwhal-Khul-Alice-Bailey
Læsefil med vendbare sider: DE SYV STRÅLER OG INDVIELSERNE