Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ÆGGETS SYMBOLIK
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Æggets-symbolik-Erik-Ansvang

ÆGGETS SYMBOLIK (2 af 7)


Insekter, padder, fugle, dyr og mennesker har alle indledt livet i et æg. I Egypten havde ægget en central position, fordi det kosmiske liv også er opstået i et æg – Verdensægget.

ÆGGETS SYMBOLIK (2 af 7)

Den hellige ibis

 

Æggets-symbolik-02-Erik-Ansvang

 

Det er som regel vanskeligt at forstå betydningen af det gamle Egyptens symboler. Eksempelvis er måne- og solgudernes symbolik sammenblandet i en sådan grad, at det næsten er umuligt at skille symboler som ægget, lotusen og de "hellige" dyr ud fra hinanden. I det gamle Egypten betragtede man eksempelvis ibisen med den største hengivenhed. Ibisen var dedikeret til Isis, der nogle gange blev afbildet med Ibis-hoved, og det samme gælder visdommens gud Tehuti (som grækerne kaldte Thoth). I legenderne oplyser de gamle egyptere, at visdomsguden tog fuglens skikkelse, dengang han flygtede fra den onde Seth. Tehuti eller visdom og oplysning fører til oplysning og enhed med Gud – Seth eller materialisme fører til formørkelse og adskillelse fra Gud.

 

Æggets-symbolik-03-Erik-Ansvang

Seth

 

Herodot fortæller, at der var to ibis-arter i det gamle Egypten. Den ene ibis var helt sort, og den anden var sort og hvid. Den helt sorte ibis gav man æren for at bekæmpe og udrydde de "vingede slanger", som hvert forår kom fra Arabien og hjemsøgte landet. Den sort-hvide ibis var helliget Månen, fordi Jordens satellit er hvid og strålende på ydersiden og mørk og sort på bagsiden − den bagside, der altid vender væk fra Jorden. Desuden dræber ibisen slanger, der lever på landjorden, og er årsag til omfattende ødelæggelser af krokodillernes æg, og dermed redder den Egypten fra at få Nilen overfyldt med disse farlige dyr.

Artikel-Æggets-symbolik-Erik-Ansvang
Download-fil: ÆGGETS SYMBOLIK - Erik Ansvang


Artikel-Æggets-symbolik-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: ÆGGETS SYMBOLIK