Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SJÆLEN OG DENS EVNER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Sjælen-og-dens-evner-Kenneth-Sørensen

SJÆLEN OG DENS EVNER (10 af 10)


Sjælens primære kendetegn er bevidsthed, og på sjælsplanet medfører den højere bevidsthed en række specifikke evner og egenskaber.

SJÆLEN OG DENS EVNER (10 af 10)

Dømmekraft

 

Hvad er dømmekraft? Alice A. Baileys fortæller ikke meget om evnen. Evnen hører til mentalplanets tredje underplan, og derfor er den en del af sjælens bevidsthedsområde.

“Lugtesansen er en vertikal skelnen mellem de mange mulige veje til ånden. Smagssansen er en horisontal skelnen i bredden mellem de mangfoldige udtryk for ånd og ikke-ånd”.

Set i det lys er det muligt at fastslå, at dømmekraft er en helt klar viden om, hvilken vej, der er den bedste, under de givne omstændigheder (miljø) og ud fra de forudsætninger (arv), som sjælen har bragt med ned i inkarnation.

 

Sjælen-og-dens-evner-12-Kenneth-Sørensen

 

Alice A. Bailey fortæller følgende om dømmekraften:

“I et eller andet liv opstår der en følelsesmæssig krise, hvor der tages et afgørende skridt, og hvor disciplen beviser sin kontrol over sit følelsesliv. Det kan komme til udtryk som en stor og dybtgående prøve, der varer kort tid, men som trækker på alle ressourcer af visdom og renhed, som disciplen er i besiddelse af. Eller den kan være en følelsesmæssig anspændelse, der trækker i langdrag, og som strækker sig over mange år. Men når disciplen opnår fremgang, klar vision og rigtig dømmekraft (ved skelneevnens korrekte brug) er det bevis på, at disciplen er parat til 2. indvielse”.

Alice A. Bailey: A Treatise on White Magic, p. 224

 

Citatet understreger, at dømmekraften er et resultat af den rigtige brug af skelneevnen. Enten henviser det til den dømmekraft, der naturligt opstår ved at bruge skelneevnen, som resulterer i erkendelse af de mange modsætningers par. Men citatet kan også betyde, at pga. hyppig brug af skelneevnen, opstår der en højere evne på sjælens eget plan, og evnen kaldes dømmekraft. Sandsynligvis er begge dele korrekt.

 

Sjælen-og-dens-evner-13-Kenneth-Sørensen

Artikel-Sjælen-og-dens-evner- Kenneth-Sørensen
Download-fil: SJÆLEN OG DENS EVNER - Kenneth Sørensen


Artikel-Sjælen-og-dens-evner- Kenneth-Sørensen
Læsefil med vendbare sider: SJÆLEN OG DENS EVNER