Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SJÆLEN - EN GAVE FRA HIMLEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Sjælen-en-gave-fra-Himlen

SJÆLEN - EN GAVE FRA HIMLEN (6 af 9)


Sjælen præger alle livets kvaliteter. Det gælder uanset om der er tale om livet i et menneske, i et græsstrå eller det liv, der besjæler hele solsystemet.

SJÆLEN - EN GAVE FRA HIMLEN (6 af 9)

Solengle

 

Sjælen-en-gave-fra-Himlen-06-William-Meader

 

Men hvordan opstår den specielle udvikling? Hvilken kraft var årsag til, at menneskeheden gik fra at lade sig styre af en gruppesjæl til skabelse af de individualiserede kausallegemer? I den gamle esoteriske lære siges det, at individualiseringen skyldtes indgriben fra højtstående devaer. De kaldes ofte solengle, og det er de store devaer, der angiveligt har indpodet det individualiserede tankesinds gnist i menneskeheden. Verdensreligioner har længe udbredt mytologier, der har relation til fænomenet, men ofte med en del forvrængning. Et tydeligt eksempel på begivenheden er omstændighederne omkring den faldne engel, Lucifer, i den kristne tradition. Idéen er en reminiscens af den gamle begivenhed, selv om fortolkningen nu er helt anderledes. Lucifer blev dømt for at friste menneskeheden med kundskabens frugt, men fra en esoterisk synsvinkel er lyset, der er skabt af tankesindet (kundskabens frugt), det, der gør det muligt for menneskeheden at løfte sig over sin dyriske natur. Det er interessant, at navnet Lucifer betyder ”lysbringeren”.

Hvis legenden om solenglenes ankomst er sand, er den meget vigtig for menneskets åndelige udvikling i nutiden. Årsagen er, at indholdet i menneskets kausallegeme er en solengel. Sagt på en anden måde så består sjælens legeme (kausallegemet) i ethvert menneske af stof, der er stillet til rådighed for ham eller hende fra legemet af en mægtig solengel, og sådan har det været i millioner af år. Som det fremgår af legenden har hver solengel ofret et aspekt af sig selv for at kunne hjælpe et menneske med udviklingen af hans eller hendes kærlige tankesind. Det kan lyde både mystisk og uigennemskueligt at skulle erkende, at sjælen i mennesket reelt har en natur, der svarer til en overskyggende deva. Den kristne trosforestilling om skytsengle er en forsimplet hentydning til den ældgamle esoteriske kendsgerning.

Artikel-Sjælen-en-gave-fra-Himlen
Download-fil: SJÆLEN - EN GAVE FRA HIMLEN - William Meader


Artikel-Sjælen-en-gave-fra-Himlen
Læsefil med vendbare sider: SJÆLEN - EN GAVE FRA HIMLEN