Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

GUDETEMPLER & MENNESKETEMPLER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Gudetempler-&-Mennesketempler

GUDETEMPLER & MENNESKETEMPLER


Er menneskets legeme et tempel? Kan Egypten være et tempel og et legeme? Er frimurernes mysterier egyptiske? Er guder og ritualer symbol på indre processer?

GUDETEMPLER & MENNESKETEMPLER

GUDETEMPLER &

MENNESKETEMPLER

 

Egyptens Mysterier i Nyt Lys
 Bind III

 

Af Erik Ansvang & Thora Lund Mollerup

 

Gudetempler-&-Mennesketempler-Bind-3-Mollerup-&-Ansvang

 

GUDETEMPLER & MENNESKETEMPLER

Bind III

498 sider - 475 farveillustrationer - fornemt indbundet

Kr. 499,00

 

Trilogien-Egyptens-mysterier-i-nyt-lys-01

 

Lidt om indholdet i bind III:

 

Hvorfor er menneskets legeme et tempel?

Hvordan kan Egypten være et tempel og et legeme?

Stammer frimurernes mysterier fra Egypten?

Er guder og ritualer symbol på indre processer?

 

Den egyptiske opfattelse af livet er vanskelig at forstå med et rationelt vesterlandsk tankesind. De gamle egyptere oplevede ikke en verden af stof og form, men en verden af energi og bevidsthed. Nutidens materialistiske og rationelle menneske ser sig selv som en fysisk skabning, der kan opnå åndelige oplevelser. En egypter oplevede sig selv som en åndelig skabning, der i øjeblikket har en fysisk oplevelse.

Gudetempler & Mennesketempler beskriver Egypten som et helligt tempel eller legeme med syv aktive energicentre − ligesom de syv chakraer i mennesket. I hvert center blev der undervist i den visdom og funktion, som relaterede sig til centrets rolle i helheden (Egypten) og i forhold til gudekredsen (energierne), og de enkelte templer blev bygget efter principper og proportioner, der relaterer sig til menneskets skabelse, udvikling og åndelige mål. Templet er et legeme, og legemet er et tempel.

Gudetempler & Mennesketempler er en rejse gennem Egyptens tempellandskab, hvor de vigtigste templer beskrives afsnit for afsnit, og hvor guder, gudinder og tempelceremonier relateres til menneskets indre liv på grundlag af symbolforståelse og åndsvidenskabelig indsigt. I Menneskets tempel i Luxor forklares, hvorfor templet vibrerer som et fuldendt menneske. I Gudernes tempel i Karnak med de mange indre porte forbindes gudernes makrokosmos med menneskets mikrokosmos. I Verdensmoderens tempel på Philae-øen forklares Isis som gudindernes gudinde, mens der i Solenglens tempel i Dendara er fokus på gudinden Hathor som kærlighedens, glædens, musikkens og dansens gudinde. I Sjælens tempel i Edfu gennemgås sjælens udviklingsstadier i skikkelse af falkeguden Horus. I Dualitetens tempel i Kom Ombo uddybes krokodilleguden Sobeks dobbelte natur og relation til menneskets sjæl og ånd.

Gudetempler & Mennesketempler afslører ypperstepræsternes daglige ritualer i det allerhelligste og deres solritualer på tempeltaget. Og ved hjælp af den runde zodiak – verdens ældste fødselshoroskop – afsløres Egyptens alder. Endelig beskrives hvorfor de store mysteriers sidste time var kommet, og hvordan tabet af den esoteriske nøgle blev årsag til, at religionerne i nutiden ikke påvirker menneskelivet sådan, som de gjorde dengang. Teksten suppleres af hele 475 farveillustrationer.

 

INDHOLD:

 

Forord

Esoterisk visdom kan hverken beskrives i tekst eller forklares med ord. Mysterielæren kunne derfor ikke afsløres i ordets almindelige betydning. Processen bestod ikke i at forstå det, men at blive det.

01. Introduktion

Den egyptiske opfattelse af livet og verden er vanskelig at forholde sig til med et rationelt vesterlandsk tankesind, for grundlaget for de gamle egypteres forståelse var ikke en verden af stof og form som i nutiden, men en verden af energi og bevidsthed.

02. Chakraerne - de indre Tempelporte

Nutidens materialistiske og rationelle menneske oplever sig selv som en fysisk skabning, der kan opnå åndelige oplevelser. En egypter oplevede sig selv som en åndelig skabning, der i øjeblikket har en fysisk oplevelse.

03. Egypten er et Tempel

Egypten var et helligt tempel eller legeme med syv aktive energicentre − ligesom de syv chakraer i mennesket. I hvert center blev der undervist i den visdom og funktion, som relaterede sig til centrets rolle i helheden (Egypten) og i forhold til gudekredsen (energierne).

04. Menneskets Tempel

Menneskets tempel i Luxor er bygget efter principper og proportioner, der relaterer sig til menneskets skabelse, udvikling og åndelige mål. Templet er et legeme, og legemet er et tempel, og ligesom menneskets bevidsthed er det struktureret i tid og rum.

05. Bevidsthedsrum

Templet er et "levende", arbejdende tempel. Templets legeme afspejles i de enkelte afsnits funktioner. Templet vibrerer som et menneske − et fuldendt menneske.

06. Gudernes Tempel

Hovedguddommen var den thebanske triade, Amon, Mut og Khonsu. Den thebanske gudefamilie relateres til menneskets indre liv og beskrives ud fra en spændende åndsvidenskabelig synsvinkel.

07. De indre porte

Tempelkomplekset omfatter tre hovedgrupper, som rummer ca. tyve templer. En cirka tre km lang vædderallé forbinder komplekset med menneskets tempel. Makrokosmos er på denne måde forbundet med mikrokosmos.

08. Verdensmoderens Tempel

Verdensmoderen i Egypten var Isis, og hendes tempel lå på Philae-øen. Isis er gudindernes gudinde og egypternes Verdensmoder. Gudeparret Osiris og Isis repræsenterer Universets grundlæggende dualitet.

09. Solenglens Tempel

Gudinden Hathor er kærlighedens, glædens, musikkens og dansens gudinde, der svarer til åndsvidenskabens "solengel". Ypperstepræsternes daglige ritualer i det allerhelligste og solritualer på tempeltaget beskrives i detaljer.

10. Zodiakens hemmeligheder

Hvorfor var gudinden "kredsløbets himmelegn" og faraoen "kredsløbets herre"? Hvilke hemmeligheder skjuler den rektangulære og den runde zodiak? Er det Egyptens fødselshoroskop og dermed verdens ældste horoskop. Og hvor gammel er Egypten? Kan det læses i zodiakerne?

11. Sjælens Tempel

Horus er det græske navn for det egyptiske Heru - "han, som er hinsides". Falkeguden er symbol på menneskets sjæl, som gennemgår mange stadier i udviklingen frem til foreningen med solguden.

12. Dualitetens Tempel

Templet symboliserer dualitet. Falkeguden symboliserer lyset og krokodilleguden repræsenterer mørket. Krokodillens dobbelte natur og dens relation til det afdøde menneske afsløres.

13. En ny tidsalder

I det sidste århundrede f.Kr. var de store mysteriers sidste time kommet. Det gjaldt ikke kun i Egypten. Det esoteriske lys og den indre forståelse var så godt som forsvundet fra mysterielæren.

14. Afslutning

Tabet af den esoteriske nøgle er årsagen til, at religionerne ikke påvirker menneskelivet sådan, som de skulle. Hvis religionen og religiøsiteten er ægte og stærk, kan den ikke adskilles fra andre dele af menneskelivet.

15. Planche

 

16. Indeks

 

Lemuel-Books-Logolinje

www.lemuelbooks.dk

 

Kontaktoplysninger:

Logo-Lemuel-Books-Esoterisk-litteratur-og-frimurer-litteratur

Lemuel Books ApS

Mejlgade 28, gården
DK - 8000 Aarhus C

Telefon: +45 - 21 83 14 47

e-Mail: admin@lemuelbooks.com
Website: www.lemuelbooks.dk

Artikel-Gudetempler-&-Mennesketempler
GUDETEMPLER & MENNESKETEMPLER - Thora Mollerup & Erik Ansvang


Kan købes hos Lemuel Books