Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HVAD ER VISDOM?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hvad-er-visdom-Kenneth-Sørensen

HVAD ER VISDOM? (7 af 11)


Artiklen omhandler visdommens forskellige aspekter. Visdom er intelligent kærlighed i handling, for ingen bliver vise af at læse og huske, hvad de vise siger – kun ved at gøre, som de siger.

HVAD ER VISDOM? (7 af 11)

Visdom er indsigt og erfaring

 

Hvad-er-visdom-08-Kenneth-Sørensen

 

Visdom er indsigt

Visdom har relation til åbning af pandecentret, der også kaldes ”visionens øje”. Det giver evnen til at se ind i de indre verdener og forstå de grundlæggende love og principper, der styrer den ydre verden. Der er ikke behov for, at indsigten formuleres i religiøs terminologi. Det, der for en esoteriker forstås som karmaloven i funktion, vil for en akademisk orienteret psykolog være årsags- og virkningsmekanismer i menneskets psykologi. Men selv viden om disse sammenhænge er ikke nok for at handle med visdom. Man skal – for virkeligt at være i stand til at hjælpe et andet menneske – selv have ”gået vejen” og have indhøstet de nødvendige erfaringer. Det kan gøres i det aktuelle liv og i mange tidligere inkarnationer, og erfaringen betyder, at man forstår det mønster, der viser sig – eksempelvis som en depression – fordi man selv har erfaret det. Men det er heller ikke tilstrækkeligt. Man skal desuden være i stand til at relatere løsningen til det pågældende menneskes indre ressourcer og ydre situation. Der er f.eks. ingen visdom i at anvise krævende meditationsøvelser til et menneske, som er ude af stand til at koncentrere sig.

Visdom er erfaring

Åndsvidenskaben oplyser, at verden er styret af en lang række principper og love, som regulerer livet i tankens, følelsens og handlingens verdener. Alt er styret af naturlove, og ingen sætter eksempelvis spørgsmålstegn ved tyngdeloven. Alle skal uundgåeligt forholde sig til den, men hvis man har kendskab til lovens måde at fungere på, kan man lære at overskride den. Det sker dagligt, hver gang et fly letter fra jorden. De indre verdener er også styret af naturlove, og det er disse love og principper, psykologien er ved at afdække, kategorisere og opbygge en videnskab omkring. Eksempelvis kender man nu de negative konsekvenser ved konstant at fortrænge sine følelser. Det er en psykologisk indsigt, der er blevet almen viden. Det er med andre ord blevet et videnskabeligt faktum, som enhver kan efterprøve i dagligdagen.

Artikel-Hvad-er-visdom-Kenneth-Sørensen
Download-fil: HVAD ER VISDOM? - Kenneth Sørensen


Artikel-Hvad-er-visdom-Kenneth-Sørensen
Læsefil med vendbare sider: HVAD ER VISDOM?