Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HVAD ER VISDOM?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hvad-er-visdom-Kenneth-Sørensen

HVAD ER VISDOM? (5 af 11)


Artiklen omhandler visdommens forskellige aspekter. Visdom er intelligent kærlighed i handling, for ingen bliver vise af at læse og huske, hvad de vise siger – kun ved at gøre, som de siger.

HVAD ER VISDOM? (5 af 11)

Intuition er visdom og kærlighed

i handling

 

Hvad-er-visdom-06-Kenneth-Sørensen

 

Indtil nu er det kun forudsætningerne for at erhverve sig visdom, der er blevet omtalt – ikke visdommens egentlige natur.

Alice A. Bailey fortæller, at intuition kommer til udtryk som visdom i alle handlinger. I Glamour: A World Problem oplyser hun, at kærlighed er en egenskab ved intuitionen. Intuition er meget kort defineret en form for ren og klar indsigt i alle skabningers forbundethed. Indsigten er sjælens privilegium på kausalplanet – sjælens eget plan. Når det lykkes for sjælen at udtrykke intuition på det fysiske plan, kommer indsigten til udtryk som kærlighed, når den manifesterer sig via følelseslivet, og som visdom, når den udtrykker sig via tankelivet. Intuitionens natur er derfor kærlighed og visdom. Men hvordan definerer Alice A. Bailey kærlighed og visdom?

 

”Esoterisk set er kærlighed i virkeligheden intelligent forståelse. Det er evnen til at forstå årsagen til en aktuel situation, og derfor er der ikke behov for vurdering. Det medfører positiv tavshed, som virker helbredende. Den viser sig, når de hæmmende aspekter er fraværende, og mennesket ikke længere skal lægge en dæmper på sin lavere natur og holde sine egne forestillinger på afstand for at forstå og identificere sig med det, som skal elskes. Er det muligt for jer at se skønheden i begrebet og fatte naturen af den sande forståelses tavse dyb?

 

Visdom er forædling af intellektet, men det indebærer forædling af både tankesindets højere og lavere aspekt. Det er en blanding af intuition, åndelig opfattelsesevne, samarbejde med den guddommelige plan og spontan intellektuel anerkendelse af det, der kontaktes. Alt skal forenes med den kærlighed, der er beskrevet ovenfor, og med den esoteriske sans, som skal udvikles, før 2. indvielse kan tages.”

Alice A. Bailey: The Externalisation of The Hierarchy, p. 99

Artikel-Hvad-er-visdom-Kenneth-Sørensen
Download-fil: HVAD ER VISDOM? - Kenneth Sørensen


Artikel-Hvad-er-visdom-Kenneth-Sørensen
Læsefil med vendbare sider: HVAD ER VISDOM?