Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HVAD ER VISDOM?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hvad-er-visdom-Kenneth-Sørensen

HVAD ER VISDOM? (3 af 11)


Artiklen omhandler visdommens forskellige aspekter. Visdom er intelligent kærlighed i handling, for ingen bliver vise af at læse og huske, hvad de vise siger – kun ved at gøre, som de siger.

HVAD ER VISDOM? (3 af 11)

Visdomslitteraturen

 

Hvad-er-visdom-03-Kenneth-Sørensen

 

Nu vil nogen måske tro, at man kan slippe for at læse og studere visdomslitteratur, men det vil være en alvorlig fejltagelse. De oplyste indviede, der har bidraget til at forme menneskehedens civilisationer, har netop sat deres varige spor i menneskehedens bevidsthed i kraft af fortællingerne om deres liv, adfærd og holdninger. De står som lysende eksempler på det, alle mennesker kan blive, hvis de vil påtage sig ansvaret og gøre indsatsen. Ingen har som Buddha givet en beskrivelse af visdommens vej. Buddha var på en helt speciel måde et levende eksempel på visdom. Og ingen har som Kristus vist menneskeheden, hvordan visdommens vej medfører et liv i selvopofrelse og fuldkommen kærlighed.

Kendskabet til ”visdommens brønd” er i nutiden tilgængelig for alle mennesker, for den er bevaret i den mangfoldighed af litteratur, der beskæftiger sig med livets store spørgsmål. Visdomslitteraturen kan – hvis den praktiseres i lyset af menneskets egen skelneevne – føre til ”visdommens brønd”, og det vil medføre, at man selv bliver en kilde til indsigt og lys for sine omgivelser. Ønsker man en koncentreret præsentation af alle de oplystes lære, kan det anbefales, at man studerer den esoteriske lære i dens nutidige udformning – eksempelvis Alice A. Baileys litteratur. Her finder man en dybtgående beskrivelse af visdommens vej formuleret i en tidssvarende terminologi og befriet for snærende teologiske bånd. Med denne manual i hånden er det nu tanken at gå lidt dybere ind i visdommens natur.

Artikel-Hvad-er-visdom-Kenneth-Sørensen
Download-fil: HVAD ER VISDOM? - Kenneth Sørensen


Artikel-Hvad-er-visdom-Kenneth-Sørensen
Læsefil med vendbare sider: HVAD ER VISDOM?