Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HVAD ER VISDOM?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hvad-er-visdom-Kenneth-Sørensen

HVAD ER VISDOM? (8 af 11)


Artiklen omhandler visdommens forskellige aspekter. Visdom er intelligent kærlighed i handling, for ingen bliver vise af at læse og huske, hvad de vise siger – kun ved at gøre, som de siger.

HVAD ER VISDOM? (8 af 11)

Naturlove

 

Hvad-er-visdom-09-Kenneth-Sørensen

 

I åndsvidenskaben er de esoteriske love og principper blevet beskrevet i detaljer. Her har de fået deres egne navne og begreber, og lovene om karma og kærlighed er de vigtigste. Her er det ikke muligt at give en detaljeret beskrivelse af karmaloven – loven om årsag og virkning – som iflg. Isaac Newton kan defineres sådan: ”Til enhver aktion hører en lige så stor og modsatrettet reaktion”. Eller ”indbyrdes påvirkninger er altid lige store og modsatrettede”. Det medfører, at karmaloven overordnet kan defineres som en logisk følge af, at der altid vil være konsekvenser af enhver handling, og konsekvensen vil være i overensstemmelse med handlingen og dens intention. Naturloven gælder på det fysisk-æteriske plan, astralplanet og mentalplanet, og derfor omfatter karmaloven både tanker, følelser og handlinger. Kærlighedsloven er også en naturlov, der kort kan defineres som magnetismens lov. Alt er kærlighed, for al manifestation i Universet er udtryk for sammenhængskraft eller magnetisme. Magnetisme udtrykker tiltrækning, der manifesteres som universel kærlighed. Selve kraften er magnetisme, men når magnetismen opstår mellem mennesker, kaldes den kærlighed. Kærlighed eller magnetisme opretholder alle former i systemet, for former er afhængige af en magnetisme, der både skaber dem og opretholder dem. Derfor er kærlighed livets fundament.

Visdom er en kombination af at have indsigt i naturens lovmæssigheder og handle ud fra indsigten. At erhverve sig indsigt er nemt nok, men at handle på grundlag af forståelsen er absolut vanskeligt. At udvikle og integrere visdom kræver derfor en målbevidst stræben.

Artikel-Hvad-er-visdom-Kenneth-Sørensen
Download-fil: HVAD ER VISDOM? - Kenneth Sørensen


Artikel-Hvad-er-visdom-Kenneth-Sørensen
Læsefil med vendbare sider: HVAD ER VISDOM?