Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

KARMA
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-KARMA-Annie-Besant-Åndsvidenskabeligt-syn-på-karma

KARMA (5 af 5)


At mennesket er omgivet af naturlove, der ikke kan brydes, er en selvindlysende sandhed. Men de færreste tænker over, at lovene er lige så aktive i tankens og følelsens verden som i den fysiske.

KARMA (5 af 5)

Vanen er halvdelen af karakteren

 

Det er sandt, at det er menneskets natur, for det har selv formet sin natur i tidligere liv. Og det er sandt, at det er menneskets karma, men med kendskab til karma kan det ændre sin natur og gøre den til noget andet i morgen, end den er i dag. Mennesket er ikke underlagt en eller anden uund­gåe­lig skæbne, der påtvinges udefra. Det befinder sig i en verden med lovmæssigheder i form af naturkræfter, som kan bruges til at opnå de resultater, det ønsker. Viden og vilje – det er, hvad der er brug for. Mennesket må forstå, at karma ikke er en kraft, der straffer eller knuser, men en naturlig tilstand, som konstant virker og har uundgåelige konsekvenser. Så længe mennesket lever på en overfladisk og uansvarlig måde, vil det være som et menneske, der bare flyder med strømmen. Undervejs rammes det af forbipasserende træstammer, det presses til side af kraftige vindstød eller det fanges i en tilfældig strømhvirvel. Det fører nødvendigvis til nederlag, uheld og lidelse.

Karmaloven sætter mennesket i stand til at gennemføre sine planer med succes, og den stiller visse kræfter til rådighed − kræfter som mennesket kan udnytte. Ethvert menneske kan modificere, ændre eller omforme den karakter, der er det uundgåelige resultat af tidligere tanker, begær og handlinger. Den fremtidige karakter vil lige så uundgåeligt blive et resultat af de tilstande, som det bevidst skaber, ligesom den nuværende karakter er et resultat af tidligere tilstande. ”Vanen er halvdelen af karakteren” siger et ordsprog, og tanken skaber vaner. Der, hvor loven hersker, er ingen mål umulige at nå − og karma er en garanti for menneskets udvikling til mental og moralsk fuldkommenhed.

 

KARMA-Annie-Besant-05-Mystik-Spirituelt-Holisme

Artikel-KARMA-Annie-Besant-Åndsvidenskab
Download-fil: KARMA - Annie Besant


Artikel-KARMA-Annie-Besant-Åndsvidenskab
Læsefil med vendbare sider: KARMA