Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

AKTIVT TJENESTEARBEJDE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Aktivt-tjenestearbejde-Djwhal-Khul-Alice-Bailey

AKTIVT TJENESTEARBEJDE (4 af 7)


Voksende viden kan føre til stagnation, blokering, ophobning og lidelse, hvis den ikke gives videre i form af aktivt tjenestearbejde.

AKTIVT TJENESTEARBEJDE (4 af 7)

Kontrol

 

Kontrol med det fysiske legeme

Hertil kommer en fornuftig kontrol med det fysiske legeme. En seriøs tjenestearbejder giver ikke mesteren bekymringer på grund af fysiske problemer, og kan derfor blive betroet den opgave selv at passe på sin fysiske krop, så man altid er klar til at imødekomme mesterens opfordringer. Som tjenestearbejder svigter man ikke på grund af fysiske mangler, men sørger for, at det lavere redskab får tilstrækkelig hvile og søvn. Man står tidligt op, går i seng til tiden, og slapper af, når det er muligt. Man spiser sundt, godt og ikke for meget. Lidt, velvalgt og gennemtygget mad er langt bedre end et tungt måltid. For tiden spiser menneskeheden som regel fire gange så meget som nødvendigt. Man holder op med at arbejde, når kroppen (som følge af en ulykke eller på grund af kronisk sygdom) modsætter sig handling og kræver opmærksomhed. Så skal der sørges for hvile, søvn, kostforandring og nødvendig lægehjælp. Man retter sig efter alle kloge råd og bruger den nødvendige tid på at blive rask.

 

Aktivt-tjenestearbejde-04-Djwhal-Khul-Alice-Bailey

 

Astrallegemet

Næste skridt er en løbende omsorg for og kontrol over astrallegemet. Det er som bekendt det legeme, der er vanskeligst at passe. Ingen ukontrollerede følelsesudbrud tillades, selvom stærke strømme af kærlighed til alt, hvad der ånder, får lov til at skylle igennem. Da kærlighed er systemets lov, er den konstruktiv og stabiliserende og fører alting fremad i overensstemmelse med loven. Ingen angst, bekymring eller sorg ryster den tjenende aspirants astrallegeme. Aspiranten udvikler sindsro og stabilitet og stoler trygt på de guddommelige love. En positiv selvtillid karakteriserer den normale holdning, og der er ingen jalousi, ingen tåget, grå depression og ingen grådighed eller selvmedlidenhed. I erkendelse af at alle mennesker udgør en enhed, og at alt, hvad der findes, tilhører alle, bevæger dette menneske sig roligt fremad.

Mentallegemet

Herefter kommer udviklingen af det mentale legeme. Til kontrol af astrallegemet benyttes metoden eliminering. Aspirantens mål er at bearbejde astrallegemet, så det bliver farveløst, har en rolig vibration og er klart og spejlblankt som en sø på en stille sommerdag. I udviklingen af mentallegemet til tjenestearbejde stræber aspiranten efter det modsatte af eliminering. Han søger at indbygge informationer, at forsyne det med viden og kendsgerninger, at udvikle det intellektuelt og videnskabeligt, så det med tiden bliver et stabilt grundlag for den guddommelige visdom. Visdom erstatter viden, men visdom kræver viden som et indledende skridt.

Artikel-Aktivt-tjenestearbejde-Djwhal-Khul-Alice-Bailey
Download-fil: AKTIVT TJENESTEARBEJDE - Djwhal Khul


Artikel-Aktivt-tjenestearbejde-Djwhal-Khul-Alice-Bailey
Læsefil med vendbare sider: AKTIVT TJENESTEARBEJDE