Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

AKTIVT TJENESTEARBEJDE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Aktivt-tjenestearbejde-Djwhal-Khul-Alice-Bailey

AKTIVT TJENESTEARBEJDE (3 af 7)


Voksende viden kan føre til stagnation, blokering, ophobning og lidelse, hvis den ikke gives videre i form af aktivt tjenestearbejde.

AKTIVT TJENESTEARBEJDE (3 af 7)

Metoder

 

2. Tjenestemetoder

Der findes mange metoder til tjenestearbejde, og jeg kan kun angive de vigtigste. Først og fremmest er der skelneevnen. De, som tror, at de kan tage fat på alt − de, som ikke standser for noget på vejen − de, som braser ind, hvor klogere mennesker holder sig tilbage − de, som tror, de kan overkomme hvad som helst, og som er ivrige, men ikke bruger hovedet i tjenestearbejdet, spilder bare kræfterne.

De tilfredsstiller i virkeligheden kun egne begær og vil ofte være destruktive, fordi andre og klogere disciple må bruge tid på at rette deres velmente fejltagelser. De høster måske belønningen for gode hensigter, men det ophæves ofte af resultaterne af tåbelige handlinger.

Den, som derimod finder sin egen niche (stor eller lille) i den generelle plan, erkender sine mentale og intellektuelle evner, sin emotionelle natur og fysiske fortrin og med hele sin person udfylder denne niche – dette menneske bruger sin skelneevne i tjenestearbejdet.

Den, der med sin sjæls og mesterens hjælp vurderer karakteren og omfanget af det problem, der skal løses, og ikke lader sig lede af velmente, men ofte uovervejede forslag, anmodninger og krav fra sine medarbejdere – dette menneske bruger sin skelneevne i tjenestearbejdet.

Den, der tager hensyn til tidsfaktoren og forstår, at hvert døgn kun har 24 timer, at man kun har så og så meget energi til rådighed og derfor afpasser ydeevne og tid efter hinanden – dette menneske bruger sin skelneevne i tjenestearbejdet.

 

Aktivt-tjenestearbejde-03-Djwhal-Khul-Alice-Bailey

Artikel-Aktivt-tjenestearbejde-Djwhal-Khul-Alice-Bailey
Download-fil: AKTIVT TJENESTEARBEJDE - Djwhal Khul


Artikel-Aktivt-tjenestearbejde-Djwhal-Khul-Alice-Bailey
Læsefil med vendbare sider: AKTIVT TJENESTEARBEJDE