Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

OG ORDET VAR GUD
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Og-ORDET-var-GUD-Erik-Ansvang

OG ORDET VAR GUD (3 af 6)


Alt i Universet er opstået af et skabende ORD, som Gud udtalte. Og Ordet var HOS Ham. Men hvordan kan Gud både være Ordet og udtale Ordet?

OG ORDET VAR GUD (3 af 6)

Livets enhed – og adskilthed

 

Der skal nu tilføjes endnu et begreb, som det heller ikke er muligt at forholde sig til ved hjælp af tænkeevnen, for tænkeevnen er kendetegnet ved adskillelse. Begrebet liv udgør en enhed. Der er angiveligt kun ét liv eller ét livsvæsen i Universet. Dette ene livsvæsen, der sædvanligvis kaldes Gud, udtrykker sig gennem mangfoldige former på mangfoldige niveauer eller eksistensplaner, og det er formerne, der skaber illusionen om livets adskilthed.

Livets enhed kan mennesket endnu ikke fatte, for det kræver en bevidsthedstilstand, hvor det er muligt at erkende, at adskillelse fra andre levende væsener er ren og skær illusion. På et bevidsthedsniveau, hvor adskillelse er en illusion, eksisterer der kun én altomfattende, gennemstrømmende livskilde, som den menneskelige bevidsthed blot er en lille del af.

 

Og-ORDET-var-GUD-04-Erik-Ansvang

 

Denne tilstand kan sammenlignes med dråben i havet. I menneskets nuværende tilstand oplever man sig selv som dråber, der er adskilt fra havet. I en tilstand af enhed er dråben ét med havet. Udgangspunktet for disse tanker er derfor, at der kun er ét liv og én energi i Universet. Naturvidenskaben har erkendt, at alt er energi, og derfor er det muligt – med naturvidenskaben i ryggen – at tilføje, at alt er liv.

På menneskets nuværende bevidsthedsniveau oplever man imidlertid ikke livet som energi, der udgør en helhed. Mennesket oplever adskillelse, fordi det erkender livet gennem dets fysiske formside. Denne oplevelse er i modstrid med Albert Einsteins oplysning om, at former blot er energi, der optræder i bestemte mønstre. Alt er energi, og den eneste måde energien kan være forskellig på er, hvor hurtigt eller langsomt den svinger.

Artikel-Og-ORDET-var-GUD-Erik-Ansvang
Download-fil: OG ORDET VAR GUD - Erik Ansvang


Artikel-Og-ORDET-var-GUD-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: OG ORDET VAR GUD