Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

OG ORDET VAR GUD
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Og-ORDET-var-GUD-Erik-Ansvang

OG ORDET VAR GUD (2 af 6)


Alt i Universet er opstået af et skabende ORD, som Gud udtalte. Og Ordet var HOS Ham. Men hvordan kan Gud både være Ordet og udtale Ordet?

OG ORDET VAR GUD (2 af 6)

Energi og liv

 

Mange mennesker har en intuitiv erkendelse af, at begrebet energi er nært forbundet med begrebet liv … som forskerne heller ikke ved, hvad er! Dette at noget lever i modsætning til noget andet, der ikke lever, er stadig en stor gåde. Og hvorfor det forholder sig sådan, er let at illustrere. Hvis man eksempelvis står og taler med et menneske, der pludselig synker død sammen, præsenteres man reelt for en naturvidenskabelig gåde, for hvad skete der egentlig? ”Personen døde”, vil man sige, men det er jo bare at sætte ord på dette menneskes nye tilstand – og naturvidenskaben kender intet til denne tilstand.

Både naturvidenskabens og åndsvidenskabens forskere er dog enige om, at livet eller livskraften forlod mennesket, men hvad er dette liv eller denne livskraft, der pludselig forsvandt? Hvad vejer den? Er den tung eller let? Hvor stor er den? Er den fast, luftformig eller flydende? Er den kold, lunken eller varm? Er den gennemsigtig eller har den en farve – og i givet fald hvilken farve?

 

Og-ORDET-var-GUD-03-Erik-Ansvang

 

Naturvidenskabens forskere ved det ikke. De påstår, at menneskets bevidsthed efter døden ganske enkelt forsvinder – den skifter karakter fra at være ”noget” til at være ”intet”. Derfor ved forskerne reelt ikke, hvad det er, der har forladt det nu døde menneske, som lige før var lyslevende, fordi dette ”ingenting” forlod det fysiske legeme og forsvandt ud i ”intetheden”.

Religionerne kalder dette ”intet” for ”sjælen”, hvorimod åndsvidenskaben bruger den noget bredere betegnelse ”livet”. Og livet i mennesket er bestemt ikke ”ingenting”. Det er ét med Det Ene Livsvæsen, der normalt kaldes Gud, som er overalt og derfor også er i alt og i alle.

Liv og energi er i virkeligheden identiske begreber. Og liv, livskraft eller energi er nært forbundet med det begreb, der kaldes ”væren” – dvs. at noget eksisterer eller er. Det betyder også, at liv og energi er forbundet med et væsen. Det er derfor muligt at definere begrebet liv på en mere meningsfuld måde, for man kan sige, at … liv eller energi er væren i aktivitet. Væren bliver til aktivitet, når væren begynder at bevæge sig. Aktivitet er den bevægelige manifestation af væren.

Der er nu gjort forsøgt at beskrive energi ved hjælp af forskellige ord og begreber, men man må indrømme, at det stadig ikke medfører større forståelse af, hvad energi egentlig er − men der er forhåbentlig skabt et fundament for forsøget på at forstå, hvad der menes med Ordet.

Artikel-Og-ORDET-var-GUD-Erik-Ansvang
Download-fil: OG ORDET VAR GUD - Erik Ansvang


Artikel-Og-ORDET-var-GUD-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: OG ORDET VAR GUD