Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

LEKTØRUDTALELSE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Lektørudtalelse

LEKTØRUDTALELSE


En flot og gennemarbejdet bog, der med udgangspunkt i de egyptiske oldtidsminder, symbolik og mytologi, tolker egyptisk kabbala og alkymi med tråde til nutidens atomfysik.

LEKTØRUDTALELSE

LEKTØRUDTALELSE

 

Bogudgivelser-Guder-Gudinder-&-Gudemennesker

 

Materialevurderinger − uge 2012/07 (side 59 af 99)

DBC

Lektørudtalelse (12/07) 2 914 783 3 (V)

 

Goder, gudinder & gudemennesker / forfattere: Erik Ansvang, Thora Lund Mollerup. − Lemuel Books. − 445 sider. − (Egyptens mysterier i nyt lys. 2). DK 91.21

Anvendelse/målgruppe/niveau

Bogen er henvendt til den voksende gruppe mennesker med interesse for esoteriske spørgsmål. Der er tale om åndsvidenskab på et forholdsvis avanceret niveau, men bogen vil i kraft af sit emne nyde efterspørgsel, da den i kraft af sin seriøsitet også vil tiltrække lånere, der interesserer sig for egyptologi.

Beskrivelse

De 2 forfattere kalder sig åndsvidenskabsforskere og har sammen studeret, rejst og boet i Egypten, hvor de har udforsket de egyptiske oldtidsminder ud fra en esoterisk vinkel. I 2007 udkom bind 1 Pyramidegåder & Tempelmysterier, som nu følges op af det lige så gennemarbejdede bind 2. Det er således den åndelige visdom i den omfattende egyptiske mytologi, der vil løfte "en flig" af sløret for − en helt anden tilgang end andre mere videnskabelige egyptologiske værker. Bogens emnefelt er guderne, dødekulten, mumificeringen, Akhenaton og hans religiøse revolution samt symbolernes sprog. Meget omfattende. Farveillustrationerne er af usædvanlig høj kvalitet.

Sammenligning

Mest omfattende og grundige åndsvidenskabelige fremstilling af de egyptiske guder, jeg endnu har set.

Samlet konklusion

En flot og gennemarbejdet bog, der med udgangspunkt i de egyptiske oldtidsminder, symbolik og mytologi, tolker egyptisk kabbala og alkymi med tråde til vore dages atomfysik. Tankegodset, den formidler, er ret avanceret, men udlånstallet for bind 1 (i mit bibliotek) fortæller, at der er pæn interesse for denne form for fremstilling af oldegyptisk livsanskuelse. Et bind 3 er stillet i forventning.

Alma Lind Jensen

Artikel-Bogudgivelser-Guder-Gudinder-&-Gudemennesker
GUDER, GUDINDER & GUDEMENNESKER - Thora Mollerup & Erik Ansvang


Kan købes hos Lemuel Books