Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ESOTERISME - HVAD ER DET?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Esoterisme-hvad-er-det-Erik-Ansvang

ESOTERISME - HVAD ER DET? (4 af 5)


Flere og flere bruger ordet esoterisk uden at vide, hvad det betyder. Og nogen mener, at esoterisk er det samme som okkult. Men hvad betyder ordene?

ESOTERISME - HVAD ER DET? (4 af 5)

Alt er energi

 

Esoterisme-hvad-er-det-05-Erik-AnsvangBag alle ydre fænomener findes en verden af energier. Det er energi, der kommer til udtryk som tanke, fø­lelse og fysisk stof. Alt, hvad der findes, udtrykker en eller anden form for ener­gi, som udspringer af den formløse energis oprindelige enkel­hed eller renhed. Af grunde, der overgår menneskets forstand, manife­sterer denne enkle energi sig i stadig mere komplekse tilstande. Mens den gør det, stiger den ned gennem mange stoflag, først formløse og senere formede. Når den er formet, opleves den med menneskets formnatur − legemer, hjerne, følelser og tænkeevne. Men man kan også opleve den, mens den endnu er formløs, nemlig med de formløse aspekter af den individuelle bevidsthed – det vil sige menneskets intuition, sjæl og ånd.

Hver nedtrapning af energi fra en højere (enklere og mere inklusiv) tilstand til en lavere (mere kompleks og eksklusiv) tilstand udgør en årsag, der skaber en virkning. Det er den højere energitilstand, der, i sin egenskab af årsag, er formålet og meningen med enhver lavere tilstand eller virkning. En aspirant eller discipel søger sandheden. Det siges igen og igen. Og sandheden er identisk med årsagen til menneskets eksistens. Hvis man ikke forholder sig til eller søger efter årsagen, vil man aldrig kunne erkende det højere formål eller den højere mening med noget som helst, og mindst af alt med sig selv.

Kvantitet og kvalitet

Det er årsagen, der repræsenterer kvalitet. Kvantitet er målet for ydre kendetegn som eksempelvis størrelse, fysiske træk, vægt etc. Kvalitet er udtryk for energien i formen. Det er som følge af oplevelsen af kvali­tet, at man kan fungere som bevidste årsager i stedet for ubevidste virk­ninger i livet.

Artikel-Esoterisme-hvad-er-det-Erik-Ansvang
Download-fil: ESOTERISME - HVAD ER DET? - Erik Ansvang


Artikel-Esoterisme-hvad-er-det-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: ESOTERISME - HVAD ER DET?