Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ASTRALPLANET
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-ASTRALPLANET-Leadbeater-Åndsvidenskab

ASTRALPLANET (8 af 8)


For første gang er der foretaget en detaljeret udforskning, der er nedskrevet som en overskuelig videnskabelig forklaring på denne usynlige verden - astralplanet.

ASTRALPLANET (8 af 8)

5. kapitel

Afslutning

 

Forhåbentlig har mange esoterisk interesserede mennesker fået glæde af at følge denne afhandling så langt som til denne afslutning. Forhåbentlig har den givet et generelt overblik over astralplanet og dets muligheder, og måske kan den være en hjælp til at forstå andre esoteriske informationer, som efter denne læsning nemmere kan indpasses i det åndsvidenskabelige system. Selvom der kun er givet en grov skitse over et meget stort emne, er der måske alligevel sagt tilstrækkeligt til at vise den astrale opfattelsesevnes store betydning for studiet af biologi, fysik, kemi, astronomi, medicin og historie. Og disse videnskaber kunne få en ny og afgørende impuls, hvis den metafysiske forskning blev udviklet.

Men opnåelsen af metafysiske evner må aldrig blive betragtet som et mål i sig selv, for enhver ambition om at nå dette mål vil uundgåeligt føre til det, man i Østen kalder Laukika-udviklingsmetoden. Man opnår faktisk visse psykiske evner, men de erhverves kun af den inkarnerede personlighed. Desuden erhverves de uden de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger, og derfor er der stor sandsynlighed for, at den studerende misbruger dem. Til denne kategori hører også metoder, der omfatter anvendelse af narkotika og påkaldelse af elementaler.

Den anden metode, som kaldes Lokottara, består af raja-yoga eller åndeligt fremskridt. Den er sandsynligvis langsommere end den anden metode, men de evner, der erhverves, er permanente. De mistes aldrig igen. Samtidig vil en mesters omhyggelige ledelse sikre, at evnen ikke misbruges, så længe hans instruktioner følges strengt. Åbningen af det astrale syn er ikke andet end et stadie i udviklingen af noget langt højere. Det er et skridt − et meget lille skridt − på den lange opadgående udviklingsvej, der fører mennesket til mesterværdighedens ufattelige højder. Og vejen fører videre til visdoms- og magtperspektiver, der er så ophøjede, at menneskets fysiske sind umuligt kan fatte dem.

Det vil være fejlagtigt at tro, at det udvidede astrale syn udelukkende er en velsignelse. Det astrale syn åbner for sorgen, elendigheden, ondskaben, grådigheden og egoismen i verden, og verdens tilstand vil altid opleves som et nærværende pres. Et menneske med astral clairvoyance vil ofte føle sig fristet til at gentage Schillers temperamentsfulde udbrud:

”Hvorfor har du kastet mig ind i de evigt blindes by for at forkynde dit budskab med åbnede sanser? Tag dette sørgelige klarsyn bort, fjern dette grusomme lys fra mine øjne! Giv mig min blindhed tilbage − mine sansers lykkelige mørke, tag denne frygtelige gave tilbage!”

Denne følelse er ikke unaturlig på vejens tidlige stadier, men det højere syn og den dybere indsigt giver efterhånden sikkerhed for, at alt arbejder sammen for at alt til sidst bliver godt – at …

 

time efter time, som en blomst, der spirer,

skal sandhed efter sandhed vokse frem,

for om Solen blegner og stjernerne fejler,

vil det godes lov holde stand.

Glansen gløder og kraften øger,

mens naturens langsomme værk bliver til,

fra encellede væsener til altings herrer,

gennem årmillioner og kalpaers spil.

 

--oo0oo--

Artikel-ASTRALPLANET-Leadbeater-Åndsvidenskab
Download-fil: ASTRALPLANET - C.W. Leadbeater


Artikel-ASTRALPLANET-Leadbeater-Åndsvidenskab
Læsefil med vendbare sider: ASTRALPLANET