Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

NETVÆRK AF OPLYST KOMMUNIKATION
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Netværk-af-oplyst-kommunikation-World-Goodwill

NETVÆRK AF OPLYST KOMMUNIKATION (7 af 7)


Elektroniske medier gør det muligt i langt større omfang at udvikle en omfattende udveksling af ideer. Krydsbefrugtningen blive kimen til en mere oplyst menneskehed.

NETVÆRK AF OPLYST KOMMUNIKATION (7 af 7)

Rigtige menneskelige relationer

 

Internettets overførsel af informationer findes inden for journalistikkens område ligesom inden for politikkens. Menneskeheden bliver bedre og bedre til at samle nyheder og informationer på internettet og via kabel-tv, der tilbyder mange kanaler fra mange af de samme kilder, som journalister benytter – en proces der kaldes ”disintermediation”. Man kan påstå, at den direkte adgang til information blot vil skabe mere velinformerede mennesker, men andre – for eksempel Peter Arnett, der har været ansat hos CNN Cable TV Network, og som senere blev udlandskorrespondent for det internationale internet-Tv-netværk, ForeignTV.com påpeger den ”øgede værdi, der ligger i erfaring, uddannelse og indsigt fra en rutineret formidler som f.eks. en journalist.”[1]

Når det kommer til stykket, er det mediernes primære opgave at bruge energien ved mediering til at fremme rigtige menneskelige relationer. De skal kaste lys på de mørke områder. De skal vise billeder af det gode, det sande og det smukke, så alle kan se, høre og forholde sig til de positive sider af livet, og på denne måde kan medierne medvirke til at skabe rigtige menneskelige relationer.

Sproget har altid haft til formål at udtrykke livets materielle og åndelige aspekter. Tilsyneladende er der nu mulighed for at udtrykke en storstilet syntese af begge aspekter for at hjælpe menneskeheden med at forestille sig en stoflig verden gennemtrængt af åndelighed og en åndelig verden, der bringes i nærmere kontakt med den stoflige. Der er ingen tvivl om, at der kun skabes positive resultater, hvis livets åndelige sider gennemtrænger og højner de stoflige, og når livets materialistiske side klart analyseres og gøres forståelig for de, der har behov for det.

De nye elektroniske medier gør det muligt i langt større omfang end tidligere at udvikle en global udveksling af ideer – og med denne krydsbefrugtning vil kimen til en mere oplyst menneskehed kunne stimuleres og føres frem mod større fuldkommenhed.

 

Netværk-af-oplyst-kommunikation-07-World-Goodwill

 

 

_________________________________

[1] Fra Meeting the Challenges of a Globalized World, note 6.

_________________________________

Artikel-Netværk-af-oplyst-kommunikation-World-Goodwill
Download-fil: NETVÆRK AF OPLYST KOMMUNIKATION - World Goodwill


Artikel-Netværk-af-oplyst-kommunikation-World-Goodwill
Læsefil med vendbare sider: NETVÆRK AF OPLYST KOMMUNIKATION