Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

NETVÆRK AF OPLYST KOMMUNIKATION
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Netværk-af-oplyst-kommunikation-World-Goodwill

NETVÆRK AF OPLYST KOMMUNIKATION (5 af 7)


Elektroniske medier gør det muligt i langt større omfang at udvikle en omfattende udveksling af ideer. Krydsbefrugtningen blive kimen til en mere oplyst menneskehed.

NETVÆRK AF OPLYST KOMMUNIKATION (5 af 7)

Hvad ville Francis Bacon tænke?

 

I 1600-tallet omtalte Francis Bacon tre opfindelser, der forandrede verden: Kompasset, krudtet og trykpressen. Man kan spekulere på, hvad han mon ville tænke om styrkelsen af de tre opfindelser, når de ses i lyset af nutidens computer? Ville han betragte de nye elektroniske medier som et netværk af lys, som trods alt kaster en skygge?

 

Netværk-af-oplyst-kommunikation-05-World-Goodwill

Francis Bacon

 

Ville han juble over computeren, fordi den styrker den almindelige borgeres stemme og giver udvidet adgang til viden, mens han samtidig ville ærgre sig over styrkelsen af magten og præcisionen hos krudtets arvtagere: Computerbetjent våbenbrug? Ville han betragte ”mediekundskab” som en naturlig del af uddannelsen ved at fremme muligheden for, at de nye elektroniske medier bliver et redskab, der er tilgængeligt for alle og udnyttes med stadig større skelneevne? Ville han håbe, at på samme måde som kompasset hjalp forfædrene til udvidet bevidsthed om deres fysiske tilværelse, ville computeren skabe en større indbyrdes forståelse i kraft af udvekslingen af tanker via det verdensomspændende internet? Ville han beklage mediernes ensartethed og den deraf følgende reduktion af mangfoldigheden − ikke kun med hensyn til tanker og ideer, men især i relation til de mere sårbare verdenskulturer?

Det er indlysende, at hensigten med medierne er at fungere som en formidler mellem afsender og modtager. Det er mindre klart, hvor godt denne hensigt opfyldes. Faktisk rækker kvaliteten af den tænkning, der kommunikeres via medierne, fra det stærkt inspirerende til det, der virker særdeles propaganderende og til det, der har en direkte skadelig effekt. Ét er klart: Jo stærkere lyset er, jo mørkere bliver skyggen, og de nye medier repræsenterer i høj grad både lys og skygge.

Wisdom Networks er et eksempel på et oplyst samspil mellem elektroniske medier ved skabelsen af radio, kabel-tv og internetprogrammer, der lægger vægt på ”åndsvidenskab og universelle sandheder”. Målet er at ”tjene menneskeheden med noget, der er godt for sjælen”, ifølge grundlæggeren og formanden, William ”Bill” Turner.

Artikel-Netværk-af-oplyst-kommunikation-World-Goodwill
Download-fil: NETVÆRK AF OPLYST KOMMUNIKATION - World Goodwill


Artikel-Netværk-af-oplyst-kommunikation-World-Goodwill
Læsefil med vendbare sider: NETVÆRK AF OPLYST KOMMUNIKATION