Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEN GÅDEFULDE SFINKS
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Den-gådefulde-sfinks-Erik-Ansvang

DEN GÅDEFULDE SFINKS (5 af 5)


Historien på stenen mellem Sfinksens poter er ikke et folkeeventyr eller et smart politisk bedrageri, der skulle fremme Tutmosis IVs krav på tronen. Den er udtryk for esoterisk symbolik.

DEN GÅDEFULDE SFINKS (5 af 5)

Hvad betyder advarslen?

 

Åndsvidenskabens forklaring gør det nemmere at forstå den symbolske betydning af Tutmosis IV's legende på stenen mellem Sfinksens poter. Hvis prins Tutmosis ville være Egyptens konge, måtte han afdække Sfinksen, som symboliserer de fire elementer, som er kræfter i ethvert menneske. Symbolsk betyder det, at åndelig udvikling betyder, at et menneske er nødt til at afdække hele sin indre natur. Alt skal frem i lyset. Hvis Tutmosis var i stand til at rense sin indre naturs fire elementer, ville han blive konge over dobbeltriget − af Øvre- og Nedre-Egypten. Egypten blev betragtet som et tempel og et legeme (som er identiske begreber), og Øvre- og Nedre-Egypten var derfor symbol de højere og de lavere chakraer i ham selv – og dermed på de højere og lavere principper i ethvert menneske. Renselse og forening af de højere og de lavere principper var forudsætningen for at "kunne bestige tronen" − dvs. åndens trone. Tutmosis skulle herske over sit indre kongerige. Han skulle være en indviet!

 

Den-gådefulde-sfinks-07-Erik-Ansvang

 

De fire krav

 

Over indgangen til templer overalt i verden stod fire krav eller egenskaber, som en påmindelse til den, der var på vej ind for at kontakte det guddommelige i sig selv:

 

"At vide. At vove. At ville. At være tavs".

 

Påmindelsen stammer fra de egyptiske indvielser og den egyptiske Sfinks, for de fire egenskaber knytter sig til de fire zodiakale tegn, der rummes i Sfinksen symbolik:

o At vide

Sfinksens menneskehoved symboliserer Vandbærerens tegn – og kravet om "at vide". Neofytten skal styrke sin intelligens, som skal oplyse vejen.

o At vove

Sfinksens krop og forpoter symboliserer Løvens tegn – og kravet om "at vove". Neofytten skal vise mod og kunne forsvare sig selv mod alle ydre angreb.

o At ville

Sfinksens tyrelår symboliserer Tyrens tegn – og kravet om "at ville". Neofytten skal være stærk, tålmodig og udholdende i sit arbejde.

o At være tavs

Sfinksens ørnevinger symboliserer Skorpionens tegn – og kravet om "at være tavs". Neofytten skal kunne praktisere ydre og indre stilhed for at transformere personligheden.

Og på denne måde taler Sfinksen stadig til menneskeheden, for de fire krav er evige, og de er forudsætningen for at kunne gennemføre evolutionens krav og nå de mål, der er fastlagt i den guddommelige plan for menneskeheden og planeten.

 

Den-gådefulde-sfinks-08-Erik-Ansvang

Artikel-Den-gådefulde-sfinks-Erik-Ansvang
Download-fil: DEN GÅDEFULDE SFINKS - Erik Ansvang


Artikel-Den-gådefulde-sfinks-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: DEN GÅDEFULDE SFINKS