Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

KAN KRIG VÆRE HELLIG?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Kan-krig-være-HELLIG-Susan-MacNiel

KAN KRIG VÆRE HELLIG? (2 af 5)


Krige opstår i mennesket sind. Derfor er det i mennesket selv, at fred skal opbygges. Derfor handler krig primært om åndelig krig eller om indre kamp.

KAN KRIG VÆRE HELLIG? (2 af 5)

Harmonisering

 

Kan-krig-være-HELLIG-02-Susan-MacNiel

 

Et redskab til harmonisering

Den rigtige åndelige begrundelse for at føre krig ser ud til at være ”har­monisering”. Men hvis krig skal bruges som et redskab til at foretage justeringer i den fysiske verden, hvordan bliver man så disciple, der kan vise andre vejen i tider med krig og fjendskab?

I Bhagavad-Gita gav Krishna dette råd til Arjuna i en tid med krig:

 

”Mennesker, der overvældes af følelser som f.eks. begær, grå­dighed og frygt, har ført menneskeheden ind i hykleri, selv­be­drag og formørkelse. Hvis menneskeheden i stedet hav­de et lyst sind, ville disciplin og ægte tro blive praktiseret uden ønske om belønning. Når man ikke mestrer at leve op til Selvet (sjælen), bliver det lille ”selv” (personligheden) en krigsfjende, og det resulterer i, at man tvivler på sig selv, bliver deprimeret og mister både tro og håb. Verdens ledere fastlægger de normer, som almindelige mennesker skal leve efter. Selvom de nuværende ledere rundt omkring i verden handler ud fra uvidenhed og egoisme, burde disciple handle ”ud fra upersonlighed for at bevare verden.”

 

Modsætninger

Krig skaber en spænding mellem modsætninger. Der er tale om det elek­triske spændingsfelt mellem positive og negative kræfter. Alle ved, at der i enhver nation er modsætninger i befolkningen. Der er en dyb afgrund i kampen mellem fornuft og hengivenhed – mellem 6. stråle for hengivenhed og idealisme og 2. stråle for kærlighed og visdom. Men­nesket vælger sine kandidater efter det, de ser gennem disse kvaliteter. For at forædle og holde denne kraft under kontrol, må man interessere sig for erkendelsesprocessen: Erkendelse af krisen, der fører til erkendelse af intentionen, som fører til selve spændingstilstanden.

Artikel-Kan-krig-være-HELLIG-Susan-MacNiel
Download-fil: KAN KRIG VÆRE HELLIG - Susan MacNiel


Artikel-Kan-krig-være-HELLIG-Susan-MacNiel
Læsefil med vendbare sider: KAN KRIG VÆRE HELLIG