Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

NY BEVIDSTHED - NYT SPROG
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Ny-bevidsthed-Nyt-sprog-John-Henry-Barrows

NY BEVIDSTHED - NYT SPROG (2 af 4)


I Den Nye Tidsalder vil der opstå nye ord, lyde og idéer med relation til den måde mennesket tænker og udtrykker sig, efterhånden som den nye civilisation vokser frem.

NY BEVIDSTHED - NYT SPROG (2 af 4)

Swami Vivekanandas appel

 

Ny-bevidsthed-Nyt-sprog-02-John-Henry-Barrows

 

Swami Vivekananda viste talens styrke, da han engang holdt en kort men indtrængende åbningstale ved parlamentet for verdensreligioner i Chicago, USA. Han sad på podiet ved åbningsceremonierne, men havde store betænkeligheder, for han havde meget lidt eller slet ingen erfaring med at tale offentligt til store forsamlinger. Han var kun 30 år gammel dengang. Men til sidst besluttede han sig til at tale til forsamlingen, der var på 6.000 deltagere. Hans enkle, uforberedte tale gjorde et stort indtryk på tilhørerne. Flere fortalte efter talen, at den have været virkelig inspirerende og havde gjort et stort indtryk. Han talte om enkle sandheder – om broderskab og om menneskehedens enhed, som forener alle trosretninger i ægte åndelig forståelse.

Den tredje parlamentssamling blev i år 2000 afholdt i Cape Town, Sydafrika, og det ville måske være på sin plads her at citere Vivekanandas afsluttende tale, fordi den så klart giver udtryk for parlamentets sande ånd − og styrken i hans tale er stadig aktuel. Han sagde:

 

Ny-bevidsthed-Nyt-sprog-03-John-Henry-Barrows

 

"Egoisme, grådighed, hykleri og den skrækkelige bivirkning − fanatisme − har længe hærget denne smukke planet. Den har fyldt Jorden med brutalitet og vold, ofte gennemblødt af menneskers blod. Den har nedbrudt civilisationer og skabt håbløshed og desperation i mange nationer. Hvis menneskeheden ikke havde tilladt denne frygtelige dæmon at herske, ville menneskets samfund være langt mere udviklet, end det er i dag. Men tiden er inde − og jeg håber inderligt, at den klokke, der lød i morges for åbningen af dette parlament − vil blive en dødsklokke for al fanatisme, for alle forfølgelser med våben eller pen, for alle negative følelser og tanker mellem mennesker, for menneskeheden vandrer sammen mod det samme mål."

Artikel-Ny-bevidsthed-Nyt-sprog-John-Henry-Barrows
Download-fil: NY BEVIDSTHED - NYT SPROG - John Henry Barrows


Artikel-Ny-bevidsthed-Nyt-sprog-John-Henry-Barrows
Læsefil med vendbare sider: NY BEVIDSTHED - NYT SPROG