Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

LYDENS MYSTERIUM
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Lydens-Mysterium-esoterisk-belyst-Poul-Kastrup

LYDENS MYSTERIUM (4 af 7)


I åndsvidenskaben tillægger man lyden stor betydning, uanset om det drejer sig om toner eller det talte ord. Man taler i denne forbindelse om begrebet lydmagi.

LYDENS MYSTERIUM (4 af 7)

Kundalinikraften

 

Lydens-Mysterium-esoterisk-belyst-04-Poul-Kastrup

 

M-lyden opfattes som lyden for menneskets ophav – selve Moder natur. S-lyden er altid blevet kaldt ild-lyden og opfattes symbolsk som ildens knitren og hvislen (Sj). Ilden er bevidsthedens ild, der opfattes maskulint som jeg-bevidstheden. Det græske sagn om Prometheus, der stjal ilden fra guderne og bragte den til Jorden i et hult rør, symboliserer i virkeligheden jeg-bevidsthedens ild, og røret er rygsøjlen, som denne jeg-bevidsthed er knyttet til – bl.a. ved kundalinikraften.

Jesus og Jehoshua

Lydens-Mysterium-esoterisk-belyst-05-Poul-KastrupNavnet Jesus var oprindeligt Jehoshua, der indeholder ild-lyden (Sh), og det specielle er, at hvis denne lyd fjernes fra navnet, får man ordet Jehova − et gudsnavn. Jesus kan derfor fortolkes som en ægte Guds søn, som i sig udtrykte ildens begreb, jeg-bevidsthedens symbol og et udtryk for det nyskabende element. S-lyden er på denne måde udtryk for den bevidsthedsmæssige fornyelse af urstoffet − en nyskabelse på et højere plan. Det er i denne forbindelse mærkeligt, at på forskellige sprog er ejefald udtrykt ved tilføjelse af ild-lyden ”S”. Ejefald hedder for øvrigt – og betegnende – på latin genitiv (af genesis, skabelse). Ildlyden Sj har også gennemgået forskellige forvrængninger i tidens løb, og ofte er S’et bortfaldet og ”J” eller ”I” er blevet tilbage, men lyden er stadigt i familie med ild-lyden. Det stærke tyske udtryk for ”jeg” er ”ich”, på dansk ”jeg” (burde altså egentlig være ”Sjeg”), på engelsk er det skrumpet ind til ”I” (udtales ”ai”), på fransk ”Je” (”sjø”).

Det er vigtigt at bemærke, at M-lyden, der er en blød feminin nasallyd, ikke kan udtales uden brug af stemmebåndet (tonen), mens S-lyden udtales uden tone, snarere som en hvislen, der i virkeligheden er meget højere lydfrekvenser, også kaldet overtoner. Men det er netop overtonerne, der i tonernes rige giver musikken karakter − altså igen et nyskabende lydmagisk supplement til tonebegrebet.

Artikel-Lydens-Mysterium-esoterisk-belyst-Poul-Kastrup
Download-fil: LYDENS MYSTERIUM - Poul Kastrup


Artikel-Lydens-Mysterium-esoterisk-belyst-Poul-Kastrup
Læsefil med vendbare sider: LYDENS MYSTERIUM