Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

LYDENS MYSTERIUM
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Lydens-Mysterium-esoterisk-belyst-Poul-Kastrup

LYDENS MYSTERIUM (7 af 7)


I åndsvidenskaben tillægger man lyden stor betydning, uanset om det drejer sig om toner eller det talte ord. Man taler i denne forbindelse om begrebet lydmagi.

LYDENS MYSTERIUM (7 af 7)

Ordets kraft – kraftens ord

 

”I begyndelsen var Ordet”, siger apostlen Johannes, og indenfor frimureriske samfund består det centrale i ”Mesterordet”. I Vedaerne tales der om ”Kraftens ord”. Overalt støder man på gådefulde antydninger af, at lydvibrationer rummer enorme kræfter, som endnu er ukendt for menneskeheden.

Og dog fornemmer man noget stort, når man lader sig påvirke af de vibrationer, der kaldes musik. Hvis man kendte den hemmelige lydsammensætning af ord og toner – selve den store hemmelighed om det skabende ord – den hemmelighed, som engang blev misbrugt af en anden planets menneskehed med katastrofale følger − ville man forstå omfanget af denne indsigt.

 

Lydens-Mysterium-esoterisk-belyst-09-Poul-Kastrup

 

Gådens løsning er skjult i musikken

I selve det talte ord ligger en ubeskrivelig magt på godt og ondt, selv hos almindelige mennesker, og alene denne kendsgerning burde vække til eftertanke hos mange. For det er ikke alene af betydning, hvad man siger, men også måden, man siger det på – ens valg af ord med den rigtige lydvirkning, men samtidig stemmens tonefald. I alt dette skjuler sig lydmagiske virkninger, som det absolut kan betale sig for interesserede esoterikere at beskæftige sig med. I resonansfænomenet, der kendes fra musikken, ligger gådens løsning uden tvivl gemt, og de skjulte æteriske kræfter, der styres af det talte eller sungne ord, er efter sigende endnu voldsommere end nutidens atomkraft.

Efter indvielsen lærte mesteren et mantra, hvis lyd er ”som mange vandes brusen”, og som kan få naturen til at skælve − og alligevel kender gennemsnitsmennesket alene lyden som et meddelelsesmiddel, et legetøj og et spil med ord og toner.

Men

”… i begyndelsen var Ordet …”.

 

 

_________________________________

Link til artikel: FORTIDENS FLYVENDE FARTØJER

_________________________________

Artikel-Lydens-Mysterium-esoterisk-belyst-Poul-Kastrup
Download-fil: LYDENS MYSTERIUM - Poul Kastrup


Artikel-Lydens-Mysterium-esoterisk-belyst-Poul-Kastrup
Læsefil med vendbare sider: LYDENS MYSTERIUM