Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SIND & SJÆL
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Sind-&-Sjæl

SIND & SJÆL (3 af 3)


Alt levende opfører sig på en måde, så man får mistanke om, at alt tilsyneladende styres af en kraft, der ligger uden for naturvidenskabens anerkendte love.

SIND & SJÆL (3 af 3)

Fra moneron til menneske

 

Sind-&-Sjæl-05-L-A-Coplan

 

For at forklare den overraskende udvikling i et mere enkelt sprog kan man sige, at det tænkende moneron opfandt og skabte eller opbyggende den skabende amøbe, og på den måde tog det første skridt til udviklingen af menneskeheden. Derfor kan man trygt konkludere, at den første tænkning begyndte med moneronet, dvs. skillelinjen mellem sind og stof. Og moneronet havde ingen hjerne − det havde og er − hvad man kan kalde ”sind i opløst tilstand”. Moneronet dør, men ikke før det har forplantet sin race og på den måde sikret sig, at dets sind − eller sjæl − går videre og er udødelig.

Mennesket har et todelt tankesind. Det objektive tankesind har sit center i hjernen. Det andet − det subjektive tankesind − har ikke sit center i hjernen. Det subjektive sind, som man kalder underbevidsthed, er en arv fra moneronet. I utallige tidsaldere har det kontrolleret og styret udviklingen af alt levende. Det er − og har altid været − udødeligt. Det døde aldrig, og det vil aldrig dø. Det er ikke kun en akademisk spekulation. Det har en praktisk virkning på livet. Hvis man er bevidst om, at man dybest set er en sjæl i sit indre, og ikke forestiller sig, at man bare er en stoflig personlighed, så må man faktisk tro på reinkarnation.

Mennesket er et mikrokosmos, der er slynget ud i æteren − den religiøse følelse fører det tilbage til den guddom, der udsendte det, og som det selv er en del af, og som også i mennesket har åbenbaret sit væsen og sin væren.

 

Sind-&-Sjæl-06-L-A-Coplan

Artikel-Sind-&-Sjæl
Download-fil: SIND & SJÆL - L.A. Coplan


Artikel-Sind-&-Sjæl
Læsefil med vendbare sider: SIND & SJÆL