Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DYNAMISK MEDITATION
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Dynamisk-meditation-Kenneth-Sørensen

DYNAMISK MEDITATION (5 af 8)


Ordet dynamisk stammer fra det græske dynamikos, der betyder kraft. Det er netop hvad dynamisk meditation handler om – at påkalde og dirigere sjælskræfter ind i skabende samfundsaktivitet.

DYNAMISK MEDITATION (5 af 8)

Dynamisk meditation skaber vilje,

opmærksomhed og kreativitet

 

Dynamisk-meditation-06-Kenneth-Sørensen

 

For at sammenfatte det, der er indtil nu er sagt om den dynamiske meditation, er der grund til at spørge, hvad der er det dybeste formål med dynamisk meditation. Hvad er det ideelle udbytte af meditationsprocessen, når den praktiseres rytmisk og disciplineret i mange år? Tre væsentlige og gensidigt afhængige kvaliteter vil vokse frem i det menneske, som systematisk praktiserer dynamisk meditation:

 

1. Meditation skaber formål og vilje

 

Meditation opbygger gradvis kontakt til de dybere aspekter af den mediterendes indre natur, forudsat at meditationen udføres korrekt og med et højere formål for øje. Åndsvidenskaben fortæller, at mennesket er en guddommelig skabning, der inkarnerer på Jorden med et formål. Formålet er en mission, der rækker langt ud over menneskets individuelle sfære. Der er derfor et højere formål med ethvert menneskes liv, og når man kontakter formålet, bliver det muligt at leve et meningsfyldt liv. Det er naturligvis muligt at opleve mening og formål uden at meditere, men meditation fremmer og opretholder oplevelsen af mening og formål.

Kendskab til formålet betyder, at man ved, hvilken retning livet skal tage. Alle mennesker har et indre liv og en hensigt, der er en del af helhedens liv og hensigt – eller det guddommelige liv – som alle mennesker er en uadskillelige del af. Ved at praktisere dynamisk meditation udvikler man evnen til at forvalte livet på en hensigtsmæssig måde, fordi man ved, hvor man vil hen og hvorfor!

Det giver vished om retningen i livet, der kan udtrykkes ved, at man ved, hvad man vil. Hvis man ikke kende hensigten med livet og sin egen dybere vilje, overgiver man sit liv til tilfældighedernes spil og omgivelsernes skiftende ønsker og forventninger. At opdage sin vilje er det samme som at erkende, hvor man vil hen – men også hvem man er! Det er naturligvis en trinvis proces, der gradvis afdækker dybere aspekter af livets mysterium dag for dag. Dynamisk meditation vil sige, at man bevæger sig ind i sjælens lys og langsomt udfolde sine potentialer. Dynamisk meditation medfører, at man bliver det bedste, man overhovedet kan blive som menneske.

Artikel-Dynamisk-meditation-Kenneth-Sørensen
Download-fil: DYNAMISK MEDITATION - Kenneth Sørensen


Artikel-Dynamisk-meditation-Kenneth-Sørensen
Læsefil med vendbare sider: DYNAMISK MEDITATION