Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HERMETISK VIDENSKAB
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hermetisk-videnskab-Erik-Ansvang

HERMETISK VIDENSKAB (1 af 13)


Den hermetiske filosofi, man studerer i dag, er mangelfuld. Alligevel udgør det, der har overlevet, et meget værdifuld aspekt af denne hellige videnskab.

HERMETISK VIDENSKAB (1 af 13)

HERMETISK VIDENSKAB

 

Af Erik Ansvang

 

Hermetisk-videnskab-Erik-Ansvang 

Du kan frit downloade materialet "HERMETISK VIDENSKAB" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 
 

HERMETISK VIDENSKAB

 

Hermetisk-videnskab-01-Erik-Ansvang

 

Søgende mennesker kan få kontakt med åndsvidenskabens esoteriske mysterier via både undervisere og bøger. Det samme kunne de gamle egyptere og datidens mysterielære. De gamle egyptere havde hellige skrifter, som med hjælp fra hierofanter (lærere) kunne åbne dørene for en dybere forståelse af livets store mysterier for de neofytter (kandidaterne), der meldte sig til mysterieskolerne. Mange har den opfattelse, at fortidens visdom er fortid, men sandheden er, at navnlig den egyptiske mysterielære er fundamentet for Vestens store religioner (herunder jødedommen og kristendommen) desværre ofte i en stærkt fordrejet og ofte misforstået form. Men indholdsmæssigt er mysterielæren identisk med nutidens åndsvidenskab, som helt korrekt har fået betegnelsen "den evige visdom". Den er evig, fordi den beskriver naturlove, kvaliteter og processer i makrokosmos og mikrokosmos, og lovmæssighederne forandres ikke, men menneskets forståelse af og reaktion på lovene er under konstant forandring.

Skrevet i hemmeligt præstesprog

De gamle egyptere oplyser selv, at mysterielæren blev nedskrevet af visdomsguden Tehuti (grækernes Thoth), og denne oplysning uddybes af åndsvidenskaben, som oplyser, at læren oprindeligt "var nedskrevet i senzar, det hemmelige præstesprog, efter guddommelige væseners ord."[1] Det siges også, at nutidens museers og bibliotekers Pymander (Poimandres) er en forkortelse af en af Tehutis bøger, foretaget af en platoniker fra Alexandria.

 

Hermetisk-videnskab-02-Erik-Ansvang

Enoks bog

 

I det tredje århundrede blev læren om Pymander omarbejdet efter gamle hebraiske og fønikiske håndskrifter af en jødisk kabbalist og kaldt Enoks Bog. På grundlag af bogens forvanskede rester kan man se, hvor præcis teksten stemmer overens med den ældgamle mysterielære, og det er særlig tydeligt i bogens beskrivelse af skabelsen …[2]

 

 

_________________________________

[1] H.P. Blavatsky: Den Hemmelige Lære, Vol. I, s. 53

[2] H.P. Blavatsky: Den Hemmelige Lære, Vol. III, s. 285

_________________________________

Artikel-Hermetisk-videnskab-Erik-Ansvang
Download-fil: HERMETISK VIDENSKAB - Erik Ansvang


Artikel-Hermetisk-videnskab-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: HERMETISK VIDENSKAB