Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HERMETISK TRADITION
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hermetisk-tradition-Rosemary-Clark

HERMETISK TRADITION (1 af 6)


Corpus Hermeticum er nøglen til forståelse af Egyptens mysterier og nutidens åndsvidenskab. Den esoteriske lære er reelt baseret på denne ældgamle visdom.

HERMETISK TRADITION (1 af 6)

HERMETISK TRADITION

 

Af Erik Ansvang

 

Hermetiske-traditioner-Rosemary-Clark 

Du kan frit downloade materialet "HERMETISK TRADITION" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 
 

HERMETISK TRADITION

– nøglen til forståelse af Egyptens mysterier

og nutidens åndsvidenskab

 

 Hermetisk-tradition-01-Rosemary-Clark

 

Associativ tænkning

Meget af den hermetiske filosofi, man kan studere, er mangelfuld. Alligevel udgør det, der har overlevet til nutiden, et meget værdifuldt aspekt af den hellige videnskab. Det meste af materialet er baseret på de gamle egypteres tænkemåde: Associativ tænkning. Associativ tænkning er et enestående værktøj til åndelig udvikling, og analogier og symboler var hierofanternes vigtigste pædagogiske hjælpemiddel i de egyptiske mysterieskoler.

Læren om former

Man ved, at den hermetiske filosofi − som primært stammer fra det gamle Egypten – er blevet suppleret med mange platoniske idéer, men ifølge forskerne er de platoniske tanker også baseret på den egyptiske kosmologi. Platon fokuserede på selvdisciplin, og den kunne man først og fremmest opnå i kraft af viden og indsigt. Han mente, at hukommelsen var nært forbundet med evnen til at tilegne sig viden. Den hermetiske lære og platonikerne betragtede menneskets medfødte bevidsthed på samme måde, for de var enige om, at oprindelsen til menneskets bevidsthed var visdom, og at mennesket kan genskabe kontakten til denne visdom ved at skabe balance mellem tanker og følelser. Denne filosofi kaldes også "læren om former" − et koncept, der indebærer, at den fysiske verden er det ydre materielle og synlige udtryk for en indre immateriel verdens usynlige principper. Ligesom Neteru – gudernes verden − kan dette immaterielle rige kun erfares via de former, som principperne har antaget i "tilsynekomstens verden" − det fysiske liv.

Artikel-Hermetisk-tradition-Rosemary-Clark
Download-fil: HERMETISK TRADITION - Rosemary Clark


Artikel-Hermetisk-tradition-Rosemary-Clark
Læsefil med vendbare sider: HERMETISK TRADITION