Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HANDLING UDEN HÆNDER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Handling-uden-hænder-Meditation-esoterisk-instruktion

HANDLING UDEN HÆNDER (3 af 3)


Med ydre aktivitet fører vi etiske og moralske principper ind i daglige holdninger og aktiviteter. Indre aktivitet er vanskeligere at forstå.

HANDLING UDEN HÆNDER (3 af 3)

Fra ubevidst til bevidst tænkning

 

Men vi anvender for det meste tankerne helt ubevidst og tilfældigt, og ofte styrer de os i stedet for at blive styret af os, og det bringer uro og depression, og vi kostes rundt af tankens egen kraft. Hvis vi anvender tankerne selvisk, kan de endog blive destruktive. Så snart vi får indblik i tankens kraft, så må vi være klar over, at det er et vitalt behov at tænke rigtigt, at have det rette motiv bag tanken, og at forstå de subtile processer rigtigt.

Tænkeevnen vil engang i fremtiden i stadig højere grad blive fremherskende. I psykologien fremhæver man allerede tankens natur, og hvordan den bør anvendes, og når denne viden bliver mere almindeligt kendt, vil det blive mere og mere nødvendigt at lære, hvordan vi skal tænke skabende for med sand vision at kunne opbygge den verden, vi ønsker.

Meditation og handling er ét og det samme

Meditation er ikke en abstrakt aktivitet, hvilket den ofte betragtes som i den udadvendte vesterlandske civilisation, der lægger vægt på det håndgribelige og det ydre og på synlige resultater. Meditation består af koncentration, refleksion og forståelse, samt af en klar intuitiv opfattelse og formulering af idéer og tanker, og derefter af en visualisering af de måder og metoder, der kan manifestere den i det ydre. Meditation består både af aktivitet og af tjeneste. Den sædvanlige vildledende opfattelse er, at meditation og handling er to forskellige ting.

Den rigtige opfattelse er, at de udgør to forskellige faser i en proces: en bevidst, målrettet aktivitet, og en meditation der "opbygger uden hænder".

 

Handling-uden-hænder-03-Meditation-og-esoterisk-instruktion

Artikel-Handling-uden-hænder-Meditation-esoterisk-instruktion
Download-fil: HANDLING UDEN HÆNDER


Artikel-Handling-uden-hænder-Meditation-esoterisk-instruktion
Læsefil med vendbare sider: HANDLING UDEN HÆNDER